'Güneydoğu'daki terör olaylarının tek sebebi iktidar'


'Boğaz'dan Barışa Ses Vereceğiz' sloganıyla bir grup akademisyen, vekil ve vatandaş bir araya gelerek Doğu'da barış için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini tartıştı. Güneydoğu'daki terör olaylarının tek sebebinin iktidar olduğu belirtilen programda, herkesin bir arada çalışarak barışın elde edilebileceği sonucu vurgulandı.

Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Ali Şeker ve Orhan Sarıbal'ın da aralarında bulunduğu Sarıyerliler Barış İnisiyatifi grubu, bir araya gelerek Doğu'da nasıl barış yapılabilir konusunu tartıştı. Sarıyer Armoni Düğün Salonu'nda 'Boğaz'dan Barışa Ses Vereceğiz' sloganıyla yapılan programda konuşan Orhan Sarıbal, fikir ayrılıklarından dolayı bu meselelerini çözülemeyeceğine dikkat çekti. Sarıbal, "Ne yazık ki, bu noktaya sadece bir CHP meselesi üzerinden, bir siyasal parti meselesi üzerinden, o şunu yaptı, bu bunu yaptı meselesi üzerinden gitmenin senin teröristin, benim teröristim, senin ölün benim ölüm, senin terör örgütün müdür değil midir tartışması kimseye bir katkısı olamaz." şeklinde konuştu.

CHP'li Ali Şeker de Saray'ın kendi iktidarını kaybetmemesi için Güneydoğu'da terörü kullandığını söyledi. Herkesin bir araya gelerek barış sesini yükseltmesini vurgulayan Şeker, "Bir yandan göçmenleri kullanan, mültecileri kullanan, örgütleri, terör örgütlerini kullanan, El Nusra gibi, IŞİD gibi, Ahraru Şam gibi örgütleri kullanan bir iktidar var. 7 Haziran'dan sonra bunları dolaşmak zorunda. Hatta 7 Haziran'dan öncesinde, Diyarbakır'da anket sonuçlarında tek başına iktidarlarını kaybetmeyi gördükleri andan itibaren bir terörü kullanmak, şiddeti kullanmak üzerine bir taktik geliştirdi Saray iktidarı, Saray darbesi. Bunun içerisinden geçiyoruz, daha büyük acıları da yaşamamız olası. Bunu engellemenin yolu bir araya gelip barış sesini yükseltmek, Saray'ın bu darbesine karşı dur diye bilmek gerekiyor." dedi.

Programa katılan avukat Eren Can ise, barışa destek verenlerin yanında olunması gerektiğini savundu. Can, "Bu katliam coğrafyasında başka bir çaremiz yok. Nasıl ki barış için mücadele etmekten başka çaremiz olmadığı gibi her zamanda en azından bu kimliğimizle barış isteyen, savaşa karşı mücadele eden insanların dostlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Her türlü hak ihlallerine karşı onların yanında olacağız." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Güneydoğu'daki terör olaylarının tek sebebi iktidar' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER