Günün Mağdurları'nın bu haftaki konuğu Hidayet Karaca...

Günün Mağdurları “HİDAYET KARACA” belgeseli 5 Temmuz Pazar 21:00'de Samanyolu Haber TV'de.

Günün Mağdurları'nın bu haftaki konuğu Hidayet Karaca...

17-25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmalarını unutturmak ya da bu yolsuzlukları ortaya çıkaranlardan intikam almak isteyenlerce başlatılan algı operasyonları, Türkiye için büyük bir yük olmaya başladı. Hem demokrasi hem de hukukun üstünlüğü açısından Türkiye’yi onlarca yıl geri götüren uygulamalar sonrasında, ülkede adalet sistemi tamamen partizanlaştırılmaya doğru yönlendirilirken, Türkiye 14 Aralık’ta demokrasi için en kara günlerinden birisini daha yaşadı. Gazetecilerin de aralarında olduğu onlarca insan gözaltına alındı.

Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca da bu süreçte tamamen asılsız suçlamalarla delilsiz-belgesiz tutuklandı. Samanyolu Haber TV Günün Mağdurları belgeseliyle bu kez Hidayet Karaca’yı ve onun demokrasi ve hukuk mücadelesini gündeme taşıyor.
 
Günün Mağdurları belgeseli bunu yaparken de ailesinin tanıklığına başvuruyor. Ailesiyle yapılan özel röportajlarla hiç kimsenin bilmediği, tanımadığı bir portre çiziliyor. Aslında bu portrede, Hidayet Karaca’nın çocukluğundan günümüze yetişme tarzı, çevresine ve insanlara karşı hassasiyeti, tutukluluk sürecine uzanan süreçte neler yaşadığı, nasıl bir tutum sergilediği, Silivri cezaevinde kendisinin ve ailesinin neler yaşadığı da ortaya çıkıyor. Ayrıca, uluslararası bir gazetecinin, herkesin bildiği ve tanıdığı prestijli bir grubun yöneticisinin neden hala tutsak olarak tutulduğu da sorgulanıyor. Belgeselde Hidayet Karaca’nın annesi, babası, eşi, çocukları ve bir aile dostu konuşuyor.
 
Proje Koordinatörlüğünü Veysel Karani Gümüşdereli’nin, yapımcılığını Tarık Dayı’nın üstlendiği Günün Mağdurları “HİDAYET KARACA” belgeseli 5 Temmuz Pazar 21:00'de Samanyolu Haber TV'de.
<< Önceki Haber Günün Mağdurları'nın bu haftaki konuğu Hidayet Karaca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER