Üç yıl sonra gurbette bir kavuşma hikâyesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin Hizmet Hareketi mensuplarına reva gördüğü tenkil yüzünden binlerce aile parçalandı. Parçalanan binlerce aileden birinin üç yıl sonra kavuşma anı herkesi gözyaşlarına boğdu.

SHABER3.COM

Türkiye'yi terk etmek zorunda kalan Üsame Bulut'un üç yıl sonra eşine ve çocuklarına kavuşma anı herkesi gözyaşlarına boğdu. 

AST, Bulut ailesiyle o anları ve yaşadıklarını konuştu. 

ÜSAME BULUT OĞLUNU KUNDAKTAYKEN BIRAKTI

Hizmet Hareketi'nin maruz kaldığı tenkil döneminde Üsame Bulut, Türkiye'yi terk etmek zorunda kaldı. Bulut, bir gece vakti anne ve babasını uykudan uyandırarak vedalaştı. 

Henüz 69 günlük olan en küçük oğlunu kundakta, diğer ikisini gözyaşları arasında bırakan acılı baba üç yıl süren ayrılığı anlatırken duygularına hâkim olmakta zorlandı. 

"AKRABALARIM TELEFONUMU ENGELLEDİ"

Ayrılığın yükünü omuzlayan anne Hatice Bulut ise Türkiye'de adeta sosyal ölüme terk edildikleri üç yılı anlattı. 

"Arkadaşlarım irtibatı kesti, akrabalarım telefonumu engelledi." diyen anne Bulat o günleri, "Yapayalnızdık." diyerek özetliyor. 

HAVAALİMANINDA DUYGU DOLU ANLAR

Bulut ailesinin üç zorlu yılın ardından buluştuğu anlarda gözyaşları sel oldu. Havalimanından ailesini karşılayan baba Bulut ve yıllar sonra eşine kavuşan anne Hatice Bulut sarılarak uzun süre ağladı.

Çocukların şaşkınlığı da kameralara yansıdı. Baba Bulut kundaktayken bırakıp üç yaşındayken ilk defa kucaklayabildiği en küçük oğlunun uzun süre kendisine yaklaşmaya çekindiğini anlattı. 

Bulut ailesi, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin hukuksuz uygulamaları yüzünden birbirinden ayrı düşmüş bütün ailelerin en kısa sürede kavuşması için dua ediyor. 

İşte AST'nin gerçekleştirdiği röportajın tamamı



<< Önceki Haber Üç yıl sonra gurbette bir kavuşma hikâyesi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER