Gurbette bir vefat daha: Antalya'nın sevilen ismi Hasan Şahin hakka yürüdü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 8 2021
Antalya'nın sevilen esnaflarından Hasan Şahin Kosova'da hakka yürüdü
Dr Hüseyin Kara- Hizmetten.com
İsmi ile müsemma güzel bir insandı. Onu 41 yıl önce Antalya’da ilk gördüğümde de öyle güzeldi. İlerlemiş yaşına, hicret beldesindeki sıkıntılarına ve tüm hastalıklarına rağmen bu güzelliğini hiç kaybetmedi. Soyadı ile de ma’kusen mütenasip, yumuşak huylu bir insandı Hasan Şahin Ağabeyimiz. Başındaki ak saçları ona ihtiyarladığında verilmiş bir emanet değil, bilakis daha gençliğinde hibe edilmişti. Yaşadığı çileli hayatının izleri erken yaşta ağaran saçlarından fark edilirdi. Kendi nesebinden evladı olmadı fakat Antalya’da, Hizmet’te yetişen bütün gençler onun manevi evladı sayılırdı. Bu yönü ile arkasından dua edecek pek çok hayırlı evlat bırakan talihliler arasına girmiş oldu.
Allah’ın ayı olan Muharrem’in son günlerinde, muhacir ünvanı ile Kosova’da ruhunun ufkuna yürüyen Hasan Ağabey’i, Kosova’daki kabirlerinde medfun Osmanlı şehit ve muhacirlerinin karşılayacaklarına dair hisler taşıyorum.
Ben onu 1988 yılının Ağustos ayında birlikte yaptığımız hac yolculuğumuzda daha yakından tanıdım. Bir ay süren bu mukaddes yolculukta, aynı mekanda, hatta aynı odada diğer arkadaşlarımızla birlikte kaldık. Manavgat müftüsü merhum Mehmet Hocamız ve diğer Antalyalı arkadaşlarımızla beraber mübarek mekanlarda birlikte dua ettik, gözyaşı döktük. Hasan Ağabey, eşi merhume Fatma Hanım ile beraber hacca gelmişlerdi. Fatma Hanım da geçen yıl Kosova’da ruhunun ufkuna yürümüştü. Toprağın üstünde bu fani dünyadaki birlikteliklerini şimdi kıyamet sabahına kadar orada yine yan yan birlikte bekleyecekler. O yıl hacca ben de rahmetli annem ile beraber gitmiştim. Benim annemin adının da Fatma olması ve yaşları da birbirine yakın olması itibarı ile bu iki hanımefendi birbirlerini çok sevmişlerdi. Rahmetli annem hayatının sonuna kadar o hac arkadaşlarını unutmaz, her zaman bana onlardan haber sorar ve gıyaplarında dua ederdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı2.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi5.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor
6.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...7.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?8.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti9.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor10.Trump'tan İran'a müdahale sinyali

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...

Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 ...


