Gürsel Tekin: Başkanlık teklifiyle geleceklerse kapımızın önünden geçmesinler


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yeni anayasa konusunda CHP olarak destek vereceklerini ancak başkanlık teklifine kapılarının kapalı olduğunu vurguladı. Tekin, "Evrensel kurallar içerisinde bir anayasa yapmak istiyorlarsa biz buna sonuna kadar varız. Ama bunu zehirlemek için 'buraya bir de başkanlık maddesi eklerim' derse hiç kapımızın önünden geçmesinler." dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 1 Kasım seçiminin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk kez toplandı. MYK toplantısının gündemine ilişkin açıklama CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından yapıldı. 7 Haziran seçimlerinde daha çok siyasi partilerin programları ve vaatlerin konuşulduğunu kaydeden Tekin, "Ne yazık ki 1 Kasım seçimleri birilerin tarif ettiği stratejik alan içerisine taşındı. Tam bir terör, güvenlik, kaos ortamı içerisinde geçti. Hiçbir siyasi parti Türkiye'nin öncelikleri olan ekonomi, işsizlik, yoksulluk, sefaleti konuşamadı. Doğal olarak 400 üzerinde insan hayatını kaybetmişse, bir ülkede 400 insanın hayatını kaybetmesi ancak savaş alanlarında olur. Bundan dolayı seçim tam bu güvenlik çerçevesi içinde geçti. Her şeye rağmen seçimin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

'BİZE OY VERMEYEN SEÇMENLERİMİZLE İLGİLİ CİDDİ ARAŞTIRMA YAPACAĞIZ'

AK Parti'nin kendilerinden ilham alarak vaat ettikleri sosyal güvenceleri kapsayan vaatlerin CHP olarak takipçisi olacaklarını kaydeden Tekin, "Tabi birçok farklı analizler yapılacak, MYK'mızda da seçim sürecinin, bu süreçte yaşadığımız sıkıntılar, orantısız bir seçim sürecinde yaşadığımız sıkıntıları değerlendireceğiz. Ama aynı zamanda CHP olarak da çok yönlü, çok detaylı bize oy vermeyen seçmenlerimizle ilgili ciddi bir araştırma yapacağız." şeklinde konuştu.

'TERÖRÜ YARATANLARIN TERÖRÜ SEÇİM SÜRECİNDE NASIL KULLANDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

CHP olarak ülkede biriken sorunların farkında olduklarını ve ana muhalefet partisi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten kaçınmayacaklarının ifade eden Tekin, "Özellikle Ankara'da yaşanan süreci, terörü yaratanların terörü seçim sürecinde nasıl kullandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bütün bunlara rağmen Sayın Genel Başkanımız, Sayın Davutoğlu'na giderek Türkiye'de terörün bitmesi konusunda bütün düşüncelerimizi ifade ettik. Aynı çerçevede davranacağımızın kamuoyunun bilmesini arzu ediyorum." dedi.

'UMUT EDERİM Kİ MASAYI DEVİRECEK BAŞKANLIK HAYALİ İLE GELMEZLER'

Genel Başkan Kılıçdaroğlu dahil olmak üzere hiçbir MYK üyesinin istifasının söz konusu olmadığını kaydeden Tekin, yeni anayasa tartışmaları hususunda CHP'nin destek vereceğini ancak başkanlık sistemi yönündeki taleplerle gelinmemesini istedi. Tekin, "Bir önceki süreçte ne yazık ki başkanlık sistemini masaya getirince masa devrilmiş oldu. Umur ederim ki aynı şekilde masayı devirecek bir başkanlık sistemi hayalinin dışında evrensel kurallar içerisinde yapılacak bir hukuk düzenlemesi konusunda sonuna kadar destek vereceğimizi de burada beyan etmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

Gürsel Tekin, yeni anayasa konusunda başka bir soruya ise şu şekilde cevap verdi: "Evrensel kurallar içerisinde, Batı standartları içerisinde bir hukuk sistemi, bir anayasa yapmak istiyorlarsa biz buna sonuna kadar varız. Ama bunu zehirlemek için 'buraya bir de başkanlık maddesi eklerim' derse hiç kapımızın önünden geçmesinler." CİHAN
<< Önceki Haber Gürsel Tekin: Başkanlık teklifiyle geleceklerse kapımızın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER