Gürsel Tekin: Bugün oyunu arttıran tek parti CHP'dir

Gürsel Tekin: Bugün oyunu arttıran tek parti CHP'dir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bugün oyunu artıran tek partinin CHP olduğunu savundu. 1 Kasım'da Türk demokrasisinin önemli bir sınav vereceğini dile getiren Tekin, "Türkiye'de seçimlerin nasıl olacağı ile ilgili ilk kez bu kadar olağanüstü ilgi var. Bu konuyla ilgili çok ciddi kaygılar var. Başta CHP olmak üzere bütün siyasi partiler sınavdan geçecekler. 'Kediler trafoya girdi.' gibi mazeretlerin tamamı Türkiye'nin demokrasisi açısından büyük bir ayıptır." dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi edilen isabet eden serseri kurşunla yaralanan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş'u ziyaret etti. Gündemle ilgili de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, seçim güvenliğiyle ilgili konuştu. "İstanbul'un göbeğinde güvenlik sorunu varsa, Güneydoğu coğrafyasında güvenlik tartışması anlamsız." diyen Tekin, "Türkiye'de suç oranlarının yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Güneydoğu coğrafyasında tamam terör var, ama illa ki insanlar terörle mi ölmesi lazım? İstanbul iş cinayetlerinden, kadın cinayetlerine kadar suç kenti haline geldi. Bizim sorunumuz sadece terör sorunu değil. İnsanların büyük şehirlerde yaşadığı çok büyük sorunlar var." dedi.

1 Kasım'da Türk demokrasisinin önemli bir sınav vereceğini dile getiren Tekin, "Türkiye'de seçimlerin nasıl olacağı ile ilgili ilk kez bu kadar olağanüstü ilgi var. Bu konuyla ilgili çok ciddi kaygılar var. Başta CHP olmak üzere bütün siyasi partiler sınavdan geçecekler. 'Kediler trafoya girdi.' gibi mazeretlerin tamamı Türkiye'nin demokrasisi açısından büyük bir ayıptır." ifadelerini kullandı.

"CHP'nin oy oranınızda nasıl bir gelişme var?" şeklindeki soruya Tekin, "Kendim anketçiyim. Sokak siyasetçisiyim. Silahsız gezen bir siyasetçiyim. Türkiye coğrafyamızda gitmediğim il ve ilçe yok. Bugün oyunu arttıran tek parti var. O da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bugün bir rakam vermek, millet iradesine haksızlık olur. İnsanların, sokakta kamuoyu yoklaması yapan şirketlerin mensuplarına cevap verirken temkinli cevap verdiğini unutmamalısınız. Herkesin korkutulduğu bir ortamda rahatlıkla insanların düşüncelerini ifade etmesi ne kadar zordur." diye konuştu.

"Suriye konusunda Rusya ile ABD'nin anlaştığı söyleniyor. Bu durum Türkiye'ye nasıl yansır?" şeklindeki soruya ise Tekin şöyle yanıt verdi: "AKP'lilerin ifadelerini size sayabilirim. 'Kandırıldık, yanıltıldık.' dediler. Maalesef Suriye konusunda da kandırılmışlar. Ama kimin kandırdığını bilmiyoruz. Hukuk ile kimin kandırdığını biliyoruz. Ergenekon ile ilgili kimin kandırdığını biliyoruz. Çözüm süreciyle ilgili kimlerin bunları kandırdığını biliyoruz. Ama Suriye konusunda bunları kimlerin kandırdığını araştırıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta kimlerin bunları kandırdığını sizlerle paylaşacağız. Bugün yaşadığımız bu sıkıntıların yanlış dış politikadan kaynaklandığını unutmamalıyız. Etrafınızdaki bütün komşu ülkeleri kendinize düşman ilan edersiniz, dost olarak yaşayamazsınız, sıkıntısız yaşayamazsınız. Bugün İran ve Irak coğrafyasında tecrit edilmiş bir Türkiye var."

Hastaneden ayrılmadan bazı vatandaşlarla kısa bir süre sohbet eden Tekin, televizyonlarda CHP'nin fazla yer almadığını ifade ederek, ekranlarda Cumhurbaşkanı ve bakanların yer aldığını arada kalan zamanlarda partilerinin haber yapıldığını kendisiyle konuşanlara anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Gürsel Tekin: Bugün oyunu arttıran tek parti CHP'dir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER