Gürsel Tekin: Mal ve can güvenliği ilk kez ortadan kaldırıldı

Gürsel Tekin: Mal ve can güvenliği ilk kez ortadan kaldırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kaynak Holding'e kayyım atanmasını eleştirerek ilk defa mal ve can güvenliğinin ortadan kalktığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir TV programında 'bana ihanet ettiler' sözlerine karşılık Tekin, "Bugün bir açıklaması var. 'Bana yanlış yapanların bedelini ödettim.' diyor. Hukuku işlettim demiyor. Kin ve nefret üzerine bana yanlış yapanların bedelini ödetiyorum anlayışı hakim. Bir Anayasa bir hukuk anlayışı değil, daha çok kişisel bir anlayış hakim kılınmış. 8 bin kişinin işten çıkartılmasının onlar için bir önemi yok."dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Depremin Politikası' konulu panele katıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tekin Kaynak Holding'in şirketlerine kayyım atanmasının sorulması üzerine şöyle konuştu: "Sadece Türkiye'ye değil bütün dünya anayasalarına baktığınızda, temel kural olarak insanların mal ve can güvenliği güvence altına alınmıştır. Maalesef her türlü baskı, her türlü ötekileştirme hayatımızın her alanında oluyordu ama mal ve can güvenliği ilk kez ortadan kaldırıldı. Bugün bir açıklaması var. 'Bana yanlış yapanların bedelini ödettim.' diyor. Hukuku işlettim demiyor. Kin ve nefret üzerine bana yanlış yapanların bedelini ödetiyorum anlayışı hakim. Bir anayasa bir hukuk anlayışı değil, daha çok kişisel bir anlayış hakim kılınmış. 8 bin kişinin işten çıkartılmasının onlar için bir önemi yok."

'TÜRKİYE'DE HUKUK SİSTEMİ İŞLEMİYOR'

Kentsel dönüşüm için kullanılması gereken yerlerin tamamının ranta açıldığını belirten Tekin, "Coğrafyamızın yüzde 66'sı fay hattı üzerinde. Ne yazık ki bugüne kadar bütün hükümetler bunu ihmal etmiştir. Ne zamana kadar? Ne zaman ki Türkiye'nin kalbi olan Marmara yani İstanbul'a vurunca insanlar doğada bir deprem felaketinin olabileceği ihtimaliyle önlem almaya başlanıldı ve tartışılmaya başladı. Bütün bu çalışmalarımızı bakanlıklara gönderdik, Büyükşehir'e gönderdik. Bir an önce önlemini alalım bu çerçevede yapmış olduğunuz yüz binlik planı buna uygun hale getirelim. Ne yazık ki maalesef İstanbul'a baktığınızda bütün bu önlemlerin alınmasını bir tarafa bırakın deprem için, depremin dönüşümü, kentsel dönüşüm için kullanılması gereken yerlerin tamamı ranta açıldı ve bugün bunların hiçbir tanesi yok. Daha önemlisi Türkiye'de hukuk sistemi işlemiyor."şeklinde konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER