Güzel: Bin 128 akademisyen Ermeni Diasporası'nın ve PKK'nın doyurduğu hainler


Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, "Bin 128 akademisyenin güneydoğu operasyonlarına yönelik imzaladığı bildiriye tepki gösterdi. Güzel, Türkiye'nin birlik ve beraberliği için yapılan bu terör operasyonlarını sonuna kadar destekliyoruz. Bunu katliam olarak görenlerinde Ermeni diasporasının ve PKK'nın doyurduğu hainler olduğunu buradan ilan ediyorum." dedi.

Uluslararası Türk Akademisi tanıtım töreninde, Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Halil İnalcık ile Türkolog Prof. Dr. Zeynep Korkmaz'a Türk dünyasına bilimsel hizmetlerinden dolayı madalya takdim edildi. Törene eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin ve Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Mustafa Kaçalin, ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar katıldı.

KENDİ MEDENİYETİNE SÖVEREK ÖDÜL ALAN NOBELCİLERDEN KENDİMİ ÇOK DAHA ŞEREFLİ ADDEDİYORUM

Hasan Celal Güzel madalyasını eski bakan Vecdi Gönül'ün elinden aldı. Daha önce Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan Orhan Pamuk'a göndermede bulunan Güzel, "Biz 10 asır ila-yı Kelimetullah ve nizami alem sancaktarlığı yapmışız. Dünya'nın en eski kültür medeniyetine sahibiz. Musikimiz dilimiz yazımız en eskidir. Böyle bir medeniyetin mensuplarıyız. Kendi medeniyetine söverek ödül alan nobelcilerden kendimi çok daha şerefli addediyorum" ifadelerini kullandı.

Bin 128 akademisyenin güneydoğu operasyonlarına yönelik imzaladığı bildiriye de tepki gösteren Güzel, "Bunu katliam olarak görenlerin de Ermeni diasporasının ve PKK'nın doyurduğu hainler olduğunu buradan ilan ediyorum" dedi.

Güzel, "Derme çatma adamlardan meydana gelen bin 128 akademisyenin vatan hainliklerine karşı benim sadece Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'nde 80 profesör ve doçentle bugün yayınlayacağımız bildiride görüleceği gibi binlerce Türk akademisyeninin gerçek aydınını devletin yanında olduğunu Türkiye'nin birlik ve beraberliği için yapılan bu terör operasyonlarını sonuna kadar desteklediğini bunu katliam olarak görenlerinde Ermeni diasporasının ve PKK'nın doyurduğu hainler olduğunu buradan ilan ediyorum."

Türkolog Zeynep Korkmaz da madalyasını eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun elinden aldı. Ödüle layık görülen Prof. Dr. Halil İnalcık ise sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadı.

CİHAN
<< Önceki Haber Güzel: Bin 128 akademisyen Ermeni Diasporası'nın ve PKK'nın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER