GYV'den kınama
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 18 2015
Paylaş
X Post
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Vakfın Başkanı Cemal Uşak hakkında Anayasal Suçlar Büro Savcısı Serdar Coşkun'un talebiyle, Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

GYV yaptığı yazılı açıklamada, Uşak'ın hükümetin Kürt sorununun çözümü için görevlendirdiği ve toplumdaki saygın isimlerden müteşekkil “akil adamlar” heyetinde yer aldığına vurgu yaparak alınan kararı kınadı.
GYV yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Hizmet Hareketine gönül vermiş insanlara karşı yürütülen cadı avı her geçen gün yeni bir boyut kazanmakta ve insan hakları her gün ayaklar altına alınmaktadır. Onursal Başkanımız Sayın Fethullah Gülen terör örgütü lideri gibi gösterilmekte, hayırsever insanlara terörist muamelesi yapılmaktadır. Herkesin gözü önünde yaşanan bu zulümden en son, uzun süreden beri kanser tedavisi gören Vakıf Başkanımız Sayın Cemal Uşak da nasibini almıştır. Tam da 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nun ikinci yıl dönümünde, Anayasal Suçlar Büro Savcısı Serdar Coşkun'un talebiyle, Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından aralarında Sayın Uşak'ın da bulunduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İstisnasız herkesin hakkında saygı ve sevgi beslediği, aynı zamanda Akil Adamlar Heyetinde de görev yapmış olan Vakıf Başkanımız Sayın Uşak hakkındaki bu yakalama kararını kınıyor, adaletin ülkemizde tecelli edeceği günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İşte İran'ın savaşı bitirmek için öne sürdüğü şartlar!2.Salih Müslim hayatını kaybetti!3.Hürmüz’den sonra yeni darbe: Umman’daki Salalah rafinerisi İHA saldırısıyla vuruldu4.ABD’den Halkbank’a “denetçi” şartı: Hisseler borsada sert düştü5.İndirim sevinci kursaklarda kaldı: Akaryakıt fiyatlara yarın gece yeni zam geliyor
6.Herkes herşey devrilir onlar dimdik durur7.Özgür Özel’den Selâtin camileri ihalesi iddiası: “Yarım milyarlık yolsuzluk dosyası kapatıldı”8.İran savaşında 13'üncü gün: Mücteba Hamaney hastanede!9.Türkiye'ye iade edilecekti: ABD mahkemesinden yeni karar!10.Halkbank'a ağır yaptırımlar: ABD ile anlaşmada hangi şartlar var?

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER












