Hâkim-savcı atamalarına yandaş damgası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 28 2020
Geçen hafta çekilen kurada MHP’ye özel kontenjan verilirken, çok sayıda eski AKP’linin akrabası da atama listesinde yer aldı.
Geçen hafta gerçekleştirilen hakim ve savcı atamalarında çok sayıda AKP ve MHP'li ismin yer alması, yargıda siyasallaşma, iktidarın yargıyı tümüyle kontrol altına alma tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, bir hafta önce Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) gerçekleştirdiği kura töreninde, bin 379 hakim ve savcı atanırken, MHP'ye özel kontenjan ayrılmasının yanı sıra, AKP'li çok sayıda ismin akrabası atama listesinde yer aldı.
Haberde dikkat çeken önemli detaylardan biri ise, cemaat tarzı yapılanma içinde toplantılar düzenlediği belirtilen Adalet ve Medeniyet Derneği'nin kimi üye ve başkanının da yargı üyesi olması.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans aracılığıyla katıldığı hakim ve savcı kura töreni kapsamında 20 Mayıs’ta 940 hakim, 439 savcı ataması yapıldı.
Listede AKP-MHP ittifakına yakın isimler yer alırken, MHP'ye özel kontenjan açıldığı ortaya çıktı. MHP eski milletvekili, MYK üyesi Mehmet Parsak’ın danışmanı Avukat Samet Karpuz, Kuşadası (Söke) Hakimliği’ne getirildi. Karpuz’un eşi de yargıda hakim olarak görev yapıyor.
Habere göre, listede AKP'li MHP'li isimlerin, bürokratların oğulları, gelinleri de yer aldı.
Bu kapsamda AKP döneminde Adalet Bakanlığı ve Müsteşarlığı yapan ve son olarak Yargıtay üyeliğine atanan Kenan İpek’in oğlu Mehmet Akif İpek’in eşi Ahsen Şenol İpek Adana Hâkimi oldu. Eski Emniyet Genel Müdürü, Vali Celalettin Lekesiz’in oğlu Muzaffer Lekesiz Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı’na, gelini Merve Lekesiz ise Kırklareli Hâkimliği’ne atandı. Kurada eski AKP Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın oğlu Şamil Uysal ile evli olan Miyase Gümüş Uysal’a Söke Hakimliği çıktı.
Kurada, Adalet ve Medeniyet Derneği’nin yönet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı10.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


