Türk Koleji öğrencileri öyle bir performans sergiledi ki

Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın kızı Fatma Defne Ilgaz, Bosna Hersek’teki Türk okulunu ziyaret etti. “Bu okul sayesinde öğrenciler Türk kültürünü tanıyor” dedi.

Türk Koleji öğrencileri öyle bir performans sergiledi ki

Yeşilçam'ın efsane filmlerinden “Hababam Sınıfı”nın unutulmaz sahnesi “Neler Oluyor Hayatta”nın Bosna Hersek Türk Koleji'nde yeniden hayat bulması sosyal medyada büyük ilgi gördü.


Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın kızı Fatma Defne Ilgaz, sosyal medyada büyük ilgi gören "Hababam Sınıfı Bosna'da" klibinde oynayan Bosnalı öğrencilerle buluştu.


BİZZAT GÖZLERİMLE ŞAHİT OLDUM
Bosna Hersek’teki Türk Okulu’nu ziyaret eden Fatma Defne Ilgaz, Türk Okulları'na övgüler yağdırdı. Söz konusu okulu 2009 yılında da ziyaret ettiğini vurgulayan Fatma Defne Ilgaz şunları söyledi:
“Hizmet ehli gruptan Allah razı olsun. Gittikleri her yere Türk kültürünü, Türk sempatisini Türk diline sevgiyi götürüyorlar. Ben buna gözlerimle şahidim. Bu okullarda Türkler adına en güzel temsiliyetin yapıldığına hem bu dünyada hem de öbür dünyada şehadet ederim. Bu okulun ismini kimse bilmez. Ancak burada Türk Koleji dediniz mi burayı herkes bilir. Bu okul sayesinde Boşnak öğ- renciler Türkçe öğreniyor, Türk kültü- rünü yakından tanıyor ve seviyor. Zaten iki kültür arasında geçmiş- ten gelen bir yakınlık bulunuyor. Bu yakınlık daha da güçleniyor.”

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Türk Koleji öğrencileri öyle bir performans sergiledi ki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER