Hababam Sınıfı'nın sahnesi gerçek oldu!


Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan Türk sinemasının unutulmaz filmi Hababam Sınıfı, Erzincan'da gerçek oldu. Yaşanan olay, Hababam Sınıfı filminde elinde okul zili koridorlarda koşturan Hafize Ana'yı akıllara getirdi.

Erzincan'da yapılan baskın ile eğitim veren özel bir okulun zil çalma sisteminin bulunduğu bilgisayara polis tarafından el konuldu. Eğitim öğretim yılı devam ederken yapılan söz konusu baskına tepkiler sürerken, elinde zille okulun bahçesinde bir görevlinin dolaşması akıllara unutulmaz 'Hababam Sınıfı' sahnesini getirdi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ve Erzincan'ın en başarılı eğitim kurumlarından Özel Otlukbeli Eğitim Kurumlarına yapılan polis baskınının yankıları devam ediyor. Öğrencilerin ders saatinde kalabalık bir polis ekibiyle yapılan baskınla ilgili basın açıklaması yapan Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Avukatı Talip Nayır, önemli değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞRENCİLER OKULDAYKEN ARAMA YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ

Öğrenciler okulda eğitim görerken baskının yapılmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Avukat Nayır, "Arama kararı 26 Şubat 2016 Cuma günü alınmış olmasına rağmen hafta sonu değil de haftanın ilk günü öğrencilerin okulda olduğu zaman diliminde arama yapılması kabul edilebilir bir durum değil." dedi.

Eğitim kurumlarının devlet erkanı ve bir çok değerli insanın katılımıyla 27 yıl önce hizmete başladığını ifade eden Avukata Talip Nayır, "Bu kurumlar Türkiye genelinde ve Doğu Anadolu'da bir çok kitlesel ve bireysel başarıya imza atmıştır. Üniversite, TÜBİTAK ve TEOG sınavlarında yüksel dereceler elde etmiştir." diye konuştu. Nayır, okulun Kasım ayında yapılan TEOG sınavında ise 109,70 net ortalamasıyla il birincisi olduğunu hatırlattı.

OKULUN SAYGINLIĞI VE PRESTİJİ ZEDELENDİ

Eğitimde yüksek bir başarıya sahip böyle bir okulun öğrencilerinin ders gördüğü bir zamanda aramaya gelinmesinin okulun saygınlığını ve prestijini zedelediğine dikkat çeken Nayır, eğitim öğretim hakkının anayasal bir hak olduğu düşünüldüğünde böylesine olumsuz bir imaj verilmeye çalışılmasının dikkatlerden kaçmadığını anlattı.

YGS VE TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONU ETKİLENECEK

Bu uygulamanın yakın zamanda yapılacak olan bursluluk sınavı ve yeni dönem erken kayıt çalışmalarını olumsuz etkileyeceğini belirten Nayır, şunları kaydetti: "Hepsinden de önemlisi yaklaşan YGS ve TEOG sınavı öncesi öğrencilerimizin motivasyonunu bozacaktır. Ağustos ayından bugüne kadar yapılan olağan dışı denetimlerle kamuoyunda olumsuz etkiler oluşturulmuştur. Bu durumdan öğrenci ve velilerin tedirgin olacağı açıktır. Ayrıca bu uygulamalar ilimizde bulunan özel okullar arasında haksız rekabete sebep olmaktadır."

OKULUN ZİLİNE DE EL KONULDU

Aramalar esnasında okulun zil sistemini çalıştıran bilgisayara bile el konulduğunun altını çizen Nayır, "Bundan dolayı Hababam Sınıfı'ndaki Hafize Ana'nın yöntemiyle zil çalınmak zorunda kalınmıştır." dedi.

YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Ders saatinde gerek olmadığı halde kalabalık bir ekiple aranmaya gelinmesinin hem öğrencileri hem de ailerini üzüntü ve tedirginlik içinde bıraktığına dikkat çeken Nayır, "Aynı zamanda müvekkilim olan eğitim kurumu ticari bir işletme olduğundan maddi ve manevi zarar uğramıştır. Bu konuya ilişkin yasal haklarımızı kullacağımızı beyan ederek, gereğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz." diye konuştu.hafize-ana-adile-nasit-hababam-sinifi-2024459.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Hababam Sınıfı'nın sahnesi gerçek oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER