EN SON HABER: (09:25) Bu fotoğraf dava dosyasına gir...     EURO: 1,9540 - 1,9550    DOLAR: 1,2640 - 1,2650
 

NUMARA TAŞIMA DÖNEMİ

İşte milyonlarca kişinin beklediği tarih
Telekomünikasyon Kurumu İkinci Başkanı Galip Zerey, 13 Kasım itibariyle Türkiye'de numara taşınabilirliği uygulamasının başlamasını planladıklarını bildirdi.

Zerey, Supercom Telekomünikasyon Fuarının konferans bölümünde yaptığı konuşmada, bugün itibariyle 93 milyon kayıtlı cep telefonu cihazı ve 63 milyon mobil kullanıcı, 18,2 milyon civarında da sabit telefon kullanıcısının bulunduğunu söyledi.

Her ay itibariyle 1,5 milyon yeni cep telefonunun kaydedildiğini belirten Zerey, şunları kaydetti: ''Şu an üzerinde çalıştığımız numara taşınabilirliği konusunda, 13 Mayıs Salı günü itibariyle numara taşınabilirliği sistemi kurumumuz tarafından teslim alınıp 6 aylık süre başlayacaktır. 13 Kasım itibariyle Türkiye'de numara taşınabilirliği uygulamasının başlamasını planlıyoruz. 3G lisansları için de Sayın Bakanımızın belirleyeceği politikalar çerçevesinde, kapsama alanı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kapsama alanı çalışmaları belli bir aşamaya geldiğinde 3G lisanslarının çalışmalarına başlayacağız.''

Geniş bant yetkilendirmesi çalışmalarına da değinen Zerey, bu konudaki çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ve Ulaştırma Bakanlığının belirleyeceği zamanlama ile bu ihalenin yapılacağını söyledi. Mobil sanal operatörlerin yetkilendirilmesi konusunda da Maliye Bakanlığıyla işbirliği yaptıklarını belirten Zerey, konuyla ilgili Mecliste kanun tasarısı teklifi bulunduğunu, bu kanun tasarısı yasalaştığında Hazine payı konusunun belirginleşeceğini ve kanun çıkar çıkmaz yetkilendirmeyi yapacaklarını bildirdi.

''VERGİ İNDİRİMİ EKONOMİYE KATKI SAĞLAR''

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer ise, sektör üzerindeki vergilere işaret ettiği konuşmasında, şu görüşleri aktardı: ''Şu anda sektörün üzerinde önemli vergi yükü bulunuyor. Ülkemiz kaynakları son derece sınırsız, gelişmiş bir ülke değil. Tabii ki ekonomik bir takım sorunlarımız var. Özellikle 16 milyar dolar civarında olan bir sektörden alınan vergilerden hükümetin bir anda vazgeçmesi düşünülemez, bu gerçekçi değil. Ancak şunun altını çizmek istiyorum; özellikle geniş bant hizmetlerde yapılacak vergi indiriminin doğrudan ekonomiye, verimliliğe, kalkınmaya doğru bir orantıyla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla geniş bant hizmetler üzerindeki yüzde 33'e varan vergi yükünde belki bir iyileştirme yapılırsa, bu uluslararası rekabette bilgi toplumuna dönüşüm projesinde ülkemizin hızla bu hedeflere ulaşmasında çok önemli katkı sağlayacaktır.''

''EŞİT ŞARTLARDA REKABET DEVAM ETMELİ''

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu da, müşterilerin ve kurumsal olarak ödedikleri vergilerin toplam değerinin devletin yıllık vergi gelirinin yüzde 1-1,5'i arasında olduğunu kaydetti.

Türkiye'de gerçekleştirdikleri yatırım miktarının 8 milyar doları aştığını belirten Terzioğlu, Turkcell'in çevresindeki eko sistemin de büyüdüğünü, bu arada yurt dışı yatırımlara devam ettiklerini vurguladı.

Terzioğlu, ''Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eşit şartlarda rekabet devam etmeli. Her alanda rekabet devam etmeli. Sabit taraftaki şehir içi telefon görüşmelerinin ve geniş bant data hizmetlerinin bir an önce rekabete açılması gerekir. 3. nesil çalışmalarda bu sene tüketicilerimizi, müşterilerimizi bu teknolojiyle buluşturmayı umut ediyoruz'' diye konuştu.

Numara taşınabilirliğinde süreçlerin devam ettiğini anımsatan Terzioğlu, uygulamaya geçildiğinde tüketicinin mağdur olmayacağı, doğru uygulama metotlarını baştan hazırlamak gerektiğini söyledi.

Sanal mobil operatörlük konusuna da işaret eden Terzioğlu, ''Pazarın büyümesine katkısı olacak operatörlere her zaman kapımız açık. Mevcut pazara gelip de oradan alıp buraya vermek şeklinde bir modeli olan olursa bu işlemez, verimlilik yaratmaz'' diye konuştu.

AA


09.Mayıs.2008 00:27:09
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
SİZDEN GELEN YORUMLAR[5 adet yorum gelmiştir]    
Alper Yan 09.Mayıs.2008 18:08:38
Turkcell Duysun Bunu
Numara transferi başladığı dakikada en az 1 milyon insan Turkcelden ayrılacak. Abone sayıları da 2 milyona kadar gerileyecek! 6 saniyede 1 dakika attırarak cebimizden TIRTIKLADIKLARINI ödeseler şimdi her birimiz zengin oluruz! Ama şimdi kimin zengin olduğu ortada..değil mi sayın turkcelliler?!
Sayın site yetkilileri...Turkcell kurumu bu mesajı okur da cevap vermek isterlerse lütfen mail adresimi kendilerine veriniz.
murtaza 09.Mayıs.2008 17:59:32
abone kimin
Tamam da aradığımız numaranın o sırada hangi operaröre üye olduğunu bilebilecek miyiz? Fiyatlandırmaaçısından bu önemli değil mi? Çalarken bir ön bilgilendirme kaydı falan olur u acaba?

"şu an aradığınız abone falan filandır :)))"
Murat 09.Mayıs.2008 09:16:54
Turkcell hegemonyasına son
Bunca yıldır yapılan kampanyalar güya indirimler avantajlar başta turkcell tarafından olmak üzere sözkonusu uygulamaların tüketici yararına değil direkt şirket menfaatine ve malesef hep tek taraflı olduğunu tecrübeyle sabit anlamış bulunduk. Her kampanya sonunda azalacak diye beklediğimiz faturaların katlanarak dahada arttığını ve kampanya şartlarının çok küçük puntolarla hissettirilmeden şerh konulup bunca yıl nasıl kandırıldığımız malumunuz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde numara serbest dolaşımı ile rekabet adına tüketici lehine gelişmeler olacağını umut ediyoruz.
recep 09.Mayıs.2008 09:13:56
TURKCELL
BEN 1996 YILINDAN BERİ TURKCELL KULLANIYORUM BU TARİHİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM.ÇÜNKÜ TURKCELİN PATRONU KARA MEHMETİN BU ÜLKEYİ KAOSA GÖTÜRMEYE ÇALIŞANLARLA BERABER OLMASI KENDİ TV.SİNDE DEVAMLI HÜKÜMET KARŞITI YAYINLAR YAPMASI,HİÇ BU GÜNÜN GELECEĞİNİ HESAP ETMEDİ HERHALDE VATANDAŞIN BU HÜKÜMETE %47 OY VERDİĞİNİ UNUTTU BU %47 NİN BELKİ %80 İ TURKCELL KULLANIYOR.BEN ŞAHSIMA 7 ADET HATTIM VAR İLK GÜN DEĞİŞTİRECEĞİM.BEKLEMEDEN O ZAMAN BELKİ BİRAZ KİNİM AZALACAK
RIZA ALİ 09.Mayıs.2008 08:50:21
EŞİTLİK Mİİ
BİR ZAMANLAR ARKADAŞIMA TIPKI REKLAMLARDAKİ GİBİ ŞURA GEL, ŞURDA GÖRÜŞELİM DİYE KISA KESİP KAPATIRDIM. SÖZÜM ONA OGÜNLERİN EN BÜYÜK OPERATÖRÜDEE BANA Bİ GÜZEL 4 KONTÖR KAZIKLARDI. AMA ŞU AN CEP TELEFONUMDAKİ NUMARALARIN %90 INI BEDAVA ARIYORUM. EE ARTIK BIRAKIN HERKEZ SEVDİKLERİYLE DOYA DOYA KONUŞSUN. ANLAYAN ANLADI.
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Mayıs 12 Bu fotoğraf dava dosyasına girdi
Mayıs 12 Döviz güne nasıl başladı?
Mayıs 12 Myanmar'a ABD'nin ilk yardım uçağı yola çıktı
Mayıs 12 İsviçre'de şampiyon BASEL
Mayıs 12 Şampiyon, futbolda önyargıları yıktı
Mayıs 12 Fildişi Sahilleri'nden eğitimciler İnegöl'de
Mayıs 12 İsyancılar: Hartum'a tekrar saldıracağız
Mayıs 12 ABD'de kasırga: 22 ölü
Mayıs 12 Sırbistan'da Tadiç zaferini ilan etti
Mayıs 12 CHE'nin ilk birimi Kağıthane'de açıldı
 



Baykal'ın Erdoğan'ı şaşırtan özelliği
Milli takıma Servet şoku
Lüks tutkumuz, İngiliz oto devini şaşırttı
Kiracıya müjde!
GÜVEN PAŞA SÖYLEDİ, PARTİ KAPATILACAK
Bu fotoğraf dava dosyasına girdi
MAALESEF ACI GERÇEK BU: BİR HAFTA DAYANAMAZSINIZ
Türkiye Golan'a umut oldu
ANNEME MEKTUP
ŞU ULUSALCILARA BAKIN!
Nadir Kılıç
ANNEME MEKTUP
Anne;
Ekrem Dumanlı
MAALESEF ACI GERÇEK BU: BİR HAFTA DAYANAMAZSINIZ
İnsanın kendi yazısına atıf yapmasını nezaket kurallarına uygun bulmayanlardanım.
Nazlı Ilıcak
ŞU ULUSALCILARA BAKIN!
Kendilerine ulusalcı deyip, Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini teşvik edenlere ise "vatan haini" gözüyle bakanlara şaşıyorum.
Şamil Tayyar
GÜVEN PAŞA SÖYLEDİ, PARTİ KAPATILACAK
Geriye doğru dönüp baktım, son yazım 18 Nisan tarihli.
Tamer Korkmaz
MÜTTEFİK?
Önceki günkü Milliyet ve Cumhuriyet'te ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'la yapılmış röportajlar vardı