EN SON HABER: (00:07) MHP mitinginde Ergenekon afişi...     EURO: 1,7920 - 1,7930    DOLAR: 1,1670 - 1,1680
 
Amerikan ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde sürdürülen operasyonda, El Kaide örgütünün iki liderinin yakalandığını duyurdu.

Amerikan ordusunun açıklamasında söz konusu kişilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmezken, 10 kadar şüphelinin de yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca bugün Musul'da bomba yüklü araçla düzenlenmesi planlanan bir saldırının engellendiği kaydedildi.

Musul kentinde, Irak silahlı kuvvetleri ve polisi, Amerikan askerlerinin desteğinde El Kaide militanlarına karşı geçen 14 Mayısta yeni bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda yaklaşık 1100 kişinin yakalandığı ve yüzlerce silaha el konulduğu bildirilmişti.

Bu arada, başkent Bağdat'ta havan topu mermilerinin bir yerleşim yerine düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, çoğu sokakta oyun oynayan çocuklar olmak üzere 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Polis ve hastane yetkilileri, ölenlerden 3'ünün çocuk olduğunu kaydetti.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, başkentin Memil semtine mermilerin atıldığı sırada çocuklar açık arazide maç yapıyordu. Saldırıdan sonra yaraları sargılı ve elbiseleri kan içindeki çocuklar Sadr semtindeki bir hastaneye kaldırıldı. Gözü yaşlı çocuklar bir yatağa 2 kişi olmak üzere hastaneye yerleştirildi.

En az 3 merminin düştüğü bölgede ölen çocuklardan birinin 1 yaşındaki Zehra Kadim, diğerinin 2 yaşındaki Abbas Nedim olduğunu belirten yakınları, 2 çocuğun cansız bedenlerini battaniyeye sardı.


18.Mayıs.2008 13:38:54
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Ağustos 08 MHP mitinginde Ergenekon afişi !
Ağustos 07 Kutan: Meclis titrerdi adeta...
Ağustos 07 İşte Havan topu saldırısının ŞİFRELERİ
Ağustos 07 BTC'deki yangın petrol fiyatlarını artırdı
Ağustos 07 Cumhurbaşkanı Gül'den 20 bin YTL bağış
Ağustos 07 FLAŞ - İbrahim Tatlıses GÖZALTINDA
Ağustos 07 Kene, böbrek ameliyatında farkedildi !
Ağustos 07 Osman Yağmurdereli için mevlit okutuldu
Ağustos 07 FB, Partizan maçının hazırlıklarına başladı.
Ağustos 07 Galatasaray ne zaman gol atacak?
 
Facebook'ta Paylaş
MHP mitinginde Ergenekon afişi !
Bugün seçim olsa - İŞTE SON ANKET
Böyle olur Fener'in intikamı - GOLLER
Akşam, Erdoğan'ın elini kesti !
Başbakan Erdoğan'dan sürpriz görüşme
ŞENER YOLDA KALDI
Abdullatif Şener'in gerçek niyeti
Hani D-Smart ücretsiz olacaktı !
Üsküdar'da PATLAMA - Son Durum
Oktay Ekşi sonunda pes dedi
C. Tayyar Kala
ŞENER YOLDA KALDI
Şener hırsının mı yoksa zaafiyetlerinin mi kurbanı oldu bilemiyoruz. Gerçek olan şu: Abdüllatif Şener yolda kaldı.
Hakan Baykal
829,61,263... EĞİTİM KALİTEMİZ TAVAN YAPTI!
SBS sonuçları açıklandı ve beklenildiği gibi soruların tamamını doğru yanıtlayan öğrenci sayıları oldukça yüksek oldu.
ahmet-kekec
Ahmet Kekeç
LATİF BEY'E SON KIYAĞIMDIR
Pek de sırası değil bu ‘oluşum’ muhabbetinin ama, bu yaz sıcağında bize de yazı konusu çıkıyor işte.
emre-akoz
Emre Aköz
MIZIKÇI HOCALAR
Oyun başladıktan sonra, kaybedeceğini anlayınca ya da yenilince itiraz edenlere, kuralları değiştirmeye kalkışanlara 'mızıkçı' denir.
ergun-babahan
Ergun Babahan
CHP'NİN SİVİL TAVRI
CHP, sivil-asker ilişkileri konusunda ikircikli bir tavır içinde.
fehmi-koru
Fehmi Koru
MAL MEYDANDA
Aslında 'akreditasyon' uygulaması daha önce delinmişti.
huseyin-gulerce
Hüseyin Gülerce
CHP, DEMİREL VE ASKERLER...
AK Parti kapatılmayınca bazılarının dengesi bozuldu.
ismet-berkan
İsmet Berkan
HUKUK DEVLETİ Mİ DEDİNİZ?
Hayatını efsanelere inanarak geçirmek isteyenlere diyeceğim bir şey yok, isteyen istediğine inanır.
nazli-ilicak
Nazlı Ilıcak
PANDORA'NIN KUTUSU AÇILDI
Geçtiğimiz yıllarda çokça tartışılan olaylar, Ergenekon iddianamesi yüzünden gene gündeme geldi.
sahin-alpay
Şahin Alpay
BAŞBAKAN'IN YERİNDE BEN OLSAYDIM
Türkiye'nin ve dünyanın hayretler içinde izlediği iktidar partisini kapatma ("yargı darbesi") davası sonuçlandı.
tamer-korkmaz
Tamer Korkmaz
YAŞ'IN ARDINDAN
Yüksek Askeri Şûrâ kararlarının açıklanacağı günkü Hürriyet'te şu başlık göze çarpıyordu: