EN SON HABER: (01:17) Bu işte bir ''Çapan''oğlu var...     EURO: 1,9050 - 1,9070    DOLAR: 1,4120 - 1,4140
 
ABD'nin New York kentinde borsanın bulunduğu Wall Street'e çok yakın olan Bowling Green Park'ta Türk bayrağı, ABD bayrağıyla birlikte göndere çekildi.

New York'ta 24 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek 27. Türk Günü Yürüyüşü'nden önce bugün 8. Geleneksel Bayrak Çekme Töreni yapıldı.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) öncülüğünde düzenlenen bayrak çekme törenini sunan TADF Mütevelli Heyeti Üyesi, TADF Başkan Danışmanı ve ''Bowling Green Derneği'' Kıdemli Üyesi İbrahim Kurtuluş, Türkiye'nin bölgesindeki en demokratik ve laik ülke olarak hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ''yurtta barış, dünyada barış'' ilkesine gönül vermiş çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Batılı değerlerle İslamiyet'in birarada uyum içinde yaşadığı çağdaş bir ülke olduğunu vurgulayan Kurtuluş, Türkiye'nin ABD ile son derece iyi ilişkileri olduğunu ve Türkiye'nin terörizme karşı ABD ile birlikte mücadele ettiğini dile getirdi.

Törende konuşan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da Türkiye ile ABD arasında uzun yıllardır süren güçlü bir dostluk olduğunu belirterek, Türk-ABD toplumları arasında da son derece güzel bir dostluk olduğunu ifade etti ve kendisinin de bu ilişkileri daha da güçlendirmek için elinden geleni yapacağını bildirdi.

Bayrak çekme törenine, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in yardımcılarından Nazli Pervazi, Bowling Green Parkı Derneği Başkanı Arthur Piccolo ve Brooklyn Belediyesi yetkilileri de katıldı.

Yetkililer konuşmalarında, Türk Yürüyüşü öncesinde Türk kültür gününde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler ve Türkiye'nin bölgesinde çok önemli bir aktör olduğunu kaydettiler. İbrahim Kurtuluş, konuşmaların ardından Amerikalı yetkililere, Andrew Mango'nun Atatürk kitabını ve Türk lalesi desenli çini tabaklar hediye etti.

Bayrak çekilmesinden sonra Türk bayrağı, Amerikan bayrağıyla birlikte göndere çekildi. Törenin sonunda Silivri Halk Oyunları Ekibi de folklör gösterisi yaptı. Havanın yağmurlu olmasına karşın yoldan geçen turistler ve Amerikalılar törene ilgi gösterdiler.

Törene Mehmet Samsar ile birlikte yardımcısı Başar Şen, TADF Başkanı Kaya Boztepe, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin'in eşi Nur İlkin, askeri ataşe Kadir Dikmensoy, turizm ataşesi Hasan Zöngür ve yardımcısı Nihan Bekar, Bowling Green Derneği yetkilileri, TADF yetkilileri, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Türk-Amerikan toplumu üyeleri katıldı.

AA


22.Mayıs.2008 21:56:57
yorum yaz gönder yazdır puanla
Hakaret, küfür içeren ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmamaktadır.
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Ekim 11 Bu işte bir ''Çapan''oğlu var
Ekim 11 Altın Portakal'da ilk ödüller sahiplerini buldu
Ekim 11 439 hakim ve savcının görev yeri değişti
Ekim 11 Sergen Yalçın'ın yeni görevi belli oldu
Ekim 11 Bu kadarına da pes yani - İZLE
Ekim 10 Yüksekova'da uçak hareketliliği
Ekim 10 New York Borsası düşüşle kapandı
Ekim 10 Meksika'da silahlı kişiler bar taradı:11 ölü
Ekim 10 Bu bankaya para yatıranlar yandı
Ekim 10 2 kişi daha gözaltına alındı
 


Bu kadarına da pes yani - İZLE
Sergen Yalçın'ın yeni görevi belli oldu
439 hakim ve savcının görev yeri değişti
Bu işte bir ''Çapan''oğlu var
Altın Portakal'da ilk ödüller sahiplerini buldu
Hükümet'ten ilk GOLF mesajı
Sonunda icat edildi !
PKK'ya bir darbe daha
CHP'lilerin Vali'ye ilginç SU tuzağı
En sert tepkiyi CHP'li vekil verdi
Ahmet Böken
HAİN TERÖRÜN YAPMAK İSTEDİĞİ
Dağlıca’ya, Güngören’e, Aktütün’e saldırıp, canlarımızı alan hain terör diyor ki;
Nadir Kılıç
2000’İN ÜZERİNDEN 8 YIL GEÇTİ
Diyarbakır’daki saldırının ardından kimse polisin neden bu kadar açık hedef olduğunu sormadı.
A.Abdulkadiroğlu
SİZİN HİÇ KÖYÜNÜZ BASILDI MI ?
Şu Televoleleri hatırladınız mı ? İşte o zamanlar OHAL vardı.
Remzi Ketenci
BUNDAN SONRASI SİZE EMANET...
Devlet bütün kurumları ile hain saldırının kodlarını çözmeye çalışıyor. Belki çözülüp çözülmediğini bir çoğumuz öğrenemeyeceğiz.
ali-bayramoglu
Ali Bayramoğlu
PKK'NIN ANA GIDASI…
Kürt meselesi terörle alev aldı. Sorun ve sıkışıklık ortada…
bulent-korucu
Bülent Korucu
DTP'Yİ KAPATIN GİTSİN!
Ey Anayasa Mahkemesi üyeleri, aslında size acımıyor değilim.
huseyin-gulerce
Hüseyin Gülerce
GOLF, GENELKURMAY'I YIPRATIR MI?
Türkiye'de çok önemli bir ilk yaşanıyor. İlk defa Silahlı Kuvvetler, medyanın tamamı tarafından eleştiriliyor.
mehmet-altan
Mehmet Altan
SAĞIR SULTAN MI?
Hürriyet Gazetesi’nin 16. sayfasındaki ‘Namazda ateş’ bölümünde yazanı beraberce okuyalım:
mehmet-barlas
Mehmet Barlas
KRONİK KRİZ OLUR MU?
Krizlerimizi kronik hastalık gibi sürekli hale getirmeyelim
samil-tayyar
Şamil Tayyar
EVET PAŞAM GİTMELİYDİNİZ
Önce bu bilgileri özetle hatırlayalım.
umur-talu
Umur Talu
TERSİNDEN SORULAR
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, sivil uzmanları da toplayıp şu soruların cevabını hakikaten arıyorsa...
hasan-cemal
Hasan Cemal
SAYIN BAŞBAKAN, KANLI TUZAĞIN ARDINDAKİ MANTIĞA TESLİM OLACAK MISINIZ?
Diyarbakır'da güpegündüz yeni bir terör eylemi: