Ana Sayfa | Gündem  |   Politika   |   Ekonomi   |   Dünya   |   Spor   |   Sağlık   | Kültür   |   Teknoloji   |   Eğitim  |   Arşiv   |  Yazarlar       Canlı    RSS/Podcast

Kurnazca yayılan bu virüse DİKKAT!

İnternette sinsi bir solucan daha dolaşıyor. Bu kez hedefte dijital müzik tutkunları var.
Yazı Boyutu 10 12 14 16
Antivirüs geliştiricisi Kaspersky, ses dosyalarına bulaşan ve sonrasında bilgisayarın kontrolünü eline geçiren trojanı internetten indiren bir solucana karşı uyardı.

CHIP'in haberine göre Worm.Win32.GetCodec.a ismindeki zararlı MP3 dosyalarını WMA formatına çeviriyor fakat dosya uzantılarını yine MP3 olarak bırakıyor. Ayrıca solucan, bu şekilde saklanan WMA dosyasının içine zararlı bir siteye yönlendiren link yerleştiriyor. Kullanıcı müzik dinlemek için MP3 dosyasını açtığında aynı zamanda zararlı internet sayfası da açılıyor ve ses codec'i olarak gösterilen bir dosyayı indirmeye sunuyor. Kaspersky'ye göre codec olarak kamufle edilen dosya gerçekte Proxy.Win32.Agent.arp ismindeki bir trojanı barındırıyor. Bu trojan ile saldırgan PC'nin kontrolünü eline geçirebiliyor. Yine Kaspersky'ye göre bu tip bir yayılma sistemi son derece kurnazca, zira kural olarak kullanıcılar MP3 arşivleri hakkında şüpheye düşmezler.

18.07.2008 18:30:59


Haberi Ekle
facebook furl linkibol digg del.icio.us yumiyum oyyla bagcik technorati twitter ffeed
 YORUMLAR ( 8 )
Tüm Yorumlar | Yorum Yaz | Gönder | Yazdır
virüss
siz en iyisi f dosyasına atın orada bılgılerın hepsi saklıdır ayrıca bılgısayarınıza vırus bulasmasını ıstemıyorsanız dıfırız veya format bulunsun mutlaka bılgısayarda
casa   19.07.2008 09:13:07 
harddiskini diğer bölümü varsa oraya yada başka bi yere yedekle sonra da C ye format at. ama en sağlamı hardiskin bölümlerinin boyutlarını değişip tamamına format at. yedeklerini tarattıktan sonra bilgisyarına tekrar at.
mustafa emreq   18.07.2008 23:06:23 
ya bu virüs bana iki üç ay önce bulaştı.. bi türlü yok edemedim.. iki üç kere falan format attırdım yine olmadı.. bu nasıl yok edebilirim.. yardımcı olursanız sevinirim.. hatta yine bu virüsten kaynaklandıgını düşünüyorum, benim kota uçuyor resmen ya şu an 4,5 gb olmuş.. topu topu 35 mp3 indirdim başka bişey yapmadım... dün nod32 ye tarattım bu virüsten 279 adet buldu :(.. bilgisayarın resmen iliklerine işlemiş.. bi yardımcı olursanız iyi olur.. mail falan atsanız bana.
ebubekir   18.07.2008 20:57:43 
önce önizlemeye basın çalmıyorsa indirmeyin virüs bulaşmaz böylece
enes   18.07.2008 18:51:36 
virüs Worm.Win32.AutoIt.w
Bu virüs geçenlerde laptopuma bulaşmış, lisanslı Kaspersky var, virüsü sildiğini söyledi ama makinam hala çok yavaş. Tekrar tekrar tarattım ve bişey çıkmadı fakat bana silinmemiş gibi geliyor. Bu kadar tehlikeli bir virüsse acaba gerçekten silindiğini nasıl anlayabilirim?
Aysel   20.07.2008 13:05:45 


1 2 3 4 5
IMKB  53.092 DOLAR 1,5250
EURO 2,0970 ALTIN 55,16
BÜLTEN ÜYELİĞİ
 
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Ana Sayfa Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | S-Haberci |  Reklam |  Künye |  Bize Yazın
Copyright 2003-2009 samanyoluhaber.com Tüm Hakkı Saklıdır.