|
KİM NE KADAR ALACAK? İŞTE LİSTE KEY ödemelerinde büyük şok ! 8.5 milyon kişinin beklediği KEY ödemeleri 28 Temmuz'da başlıyor. Ancak paranızı almaya gittiğinizde birtakım sürprizlerle karşılaşırsanız şaşırmayın...
Adına Ziraat Bankası'nda hesap açılacak hak sahipleri istedikleri şubeden kimlik numarasını vererek parasını çekebilecek. 3.8 milyon kişi ise 50 YTL’nin altında para alacak. Yaklaşık 8,5 milyon kişinin uzun süredir beklediği Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) ödeme takvimi netleşti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Köşk'ün onayının ardından 28 Temmuz'dan itibaren ödemelerin yapılacağını açıkladı. KEY'de vatandaşın nema gibi büyük beklentilere girdiğine dikkat çeken Çağlar, 3 milyon 800 bin kişinin 50 YTL'nin altında para alacağını bildirdi.
İSTENEN ŞUBEDEN ALINABİLİR
Genel Müdür Çağlar'ın verdiği bilgilere göre; bin YTL'nin üzerinde ödeme alacakların sayısı ise 1 milyon 145 bini geçmeyecek. Maaşından Konut Edindirme Yardımı eksiksiz kesilen bir kişi en fazla bin 391 YTL alacak. KEY kapsamında ödeme yapılacak toplam miktar ise yaklaşık 2,8 milyar YTL'yi bulacak. Hak sahipleri adına Ziraat Bankası'nda bir hesap açtırılacak. Herhangi bir belge getirmeden kimlik numarası ile herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden ödeme yapılacak.
SÜRPRİZLER OLACAK
Yasa gereği vatandaşlardan, KEY ödemesi için oluşturulan vadesiz hesaplar için ayrıca hesap işletim ücreti alınmayacak. Çağlar, ''Herkes büyük merakla gelecek. Ama geldiğinde, '1 YTL-5 YTL nereden çıktı' diye bakacak. Çünkü insanlar bunun nema gibi büyük rakamlar olduğunu düşünebilir'' diye konuştu. Çağlar, kurumların istemesi halinde kamu-özel ayrımı olmadan nemada olduğu gibi toplu ödeme yapılabileceğini belirtti.
KEY'E HACİZ GELEBİLİR
Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, ödeme tarihine kadar yeni bir yasal düzenleme yapılmaması halinde yürürlükteki mevzuat uyarınca hak sahiplerinin bankalara olan borçlarına karşılık KEY alacaklarına haciz gelebileceğini söyledi. Çağlar, bankalar arasındaki sistem sayesinde tedbir işleminin otomatik olarak yapılabildiği bilgisini verdi.
iSTEYENE DÜŞÜK FAiZLi 10 KAT KREDi
Banka olarak KEY ödemesi alacaklarına yönelik yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını aktaran Çağlar, bin YTL'nin üzerinde para alacaklara KEY kredisi vereceklerini kaydetti. Çağlar, bin YTL ve üzerinde para alacaklara 10 katı tutarında kredi verebileceklerini söyledi. Çağlar'ın verdiği bilgiye göre, örneğin bin YTL KEY alacağı olan kişi bu hakkını Ziraat'e devretmesi karşılığında Ziraat Bankası'ndan 10 bin YTL kredi alacak. Bu krediyi aylık eşit taksitlerle on ayda ödeyecek.
KEY parasını peşinat ve faiz olarak kabul edeceklerini belirten Çağlar, “Hak sahibine iki seçenek sunacağız. Ya 10 katı tutarında krediyi on ayda ödeyebilir ya da 5 katı kredi alıp 20 ayda ödeyebilir. Ayrıca bu paketten kredi alacaklar normal tüketici kredisinden daha düşük faiz ödemiş olacak. Bu hesabın içerisinde faizler ve kredi masrafları da dahil olacak” bilgisini verdi.
KİM, NE KADAR ALACAK?
 20.Temmuz.2008 10:00:00 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
| |
| SİZDEN GELEN YORUMLAR | [5 adet yorum gelmiştir]
|
|
|
habersiz 26.Temmuz.2008 12:02:14 |
|
|
 |
|
|
tarih
Ben şunu merak ediyorum 1995 yılı sonundamı 1995 yılı başındamı kesintiler durduruldu bilen varsa lütfen söylesin. |
|
|
|
Hayati Kahveci 20.Temmuz.2008 21:27:43 |
|
|
 |
|
|
ALACAK MIYIZ?
BEN GEÇEN SENE EMEKLİ OLMUŞ BİR ÖĞRETMENİM,
BİZDEN HEP KEY İÇİN KESİNTİ YAPILDI ANCAK
İSTİMİZİN LİSTELERDE OLUP OLMADIĞINI NERDEN ÖĞRENECEĞİZ?BİR SÜRÜ OKUL DEĞİŞTİK BİR BİLEN LÜTFEN SÖYLESİN. |
|
|
|
sefer 20.Temmuz.2008 14:52:20 |
|
|
 |
|
|
acaba
92 yılından 98 sonuna kadar 5 kişinin çalıştığı küçük bir atölyede sigortalı çalıştım.acaba benim key hesabımda alacağım olabilirmi? ozamanlar benim için key ödenmişmidir ?bilemiyorum.10 kişiden az eleman çaliştıranlarda key kesintisi olmadığını söyleyenler var,bilen birisi varsa lütfen söylesin |
|
|
|
ateş 20.Temmuz.2008 13:54:36 |
|
|
 |
|
|
haksızlıktıır bu yhaa |
|
|
|
savas 20.Temmuz.2008 13:33:37 |
|
|
 |
|
|
Nasıl Yaniiiiii.............
1983 de 50 ytl yatır 20 sene sonra 50 ytl al........
NAsıl oluyor bu.......
Milleti kerizliyorar gene...........
Hakkımı helal etmiyorum o zaman....... |
|
|
|
| |
| DİĞER BAŞLIKLAR |
|
| |
|
|