|
HANGİ GENERALLER İLE GÖRÜŞTÜ? Teröristbaşı Öcalan'dan dehşet iddialar Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, Ergenekon operasyonu kapsamında cezaevine konulan generallerin kendisiyle görüştüğünü iddia etti.
Teröristbaşı Öcalan, generallerle arasında geçen muhabbetleri de açıklarken, kendisiyle Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun adamlarının görüştüğünü ileri sürdü.
Avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşmede, Ergenekon operasyonuna değinen teröristbaşı Öcalan, ulusalcı grupla Mustafa Kemal Atatürk'ün bile baş edemediğini savundu. Öcalan, "1930'larda etrafını kuşatarak etkisizleştirdiler, Mustafa Kemal bunlara teslim oldu, cumhuriyetçileri tasfiye ettiler. Amerika ile birlikte Ergenekon'un geçmişi 1950'lere dayanıyor. Ergenekon aslında tasfiye edilmedi, kadroları değiştiriliyor. Ulusalcılar tasfiye ediliyor, yerlerine daha profesyonel bir kadro getiriliyor. Amerika her iki grubu da çatıştırıyor" iddiasında bulundu.
"Ergenekon'un DHKP-C, İBDA-C, Hizbullah ve PKK bağlantıları tartışılıyor yani bütün örgütlere sızma yapıldığı tartışılıyor" diyen Öcalan, operasyon kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve birkaç komutanın kendisiyle görüştüğünü savundu.
Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun adamlarının da kendisiyle görüştüğünü savunan Öcalan, "Beni ve PKK'yı Ergenekon'la ilişkilendiriyorlar. Bununla ne amaçlanıyor. Tutuklanan generallerin İmralı ile bir şekilde ilgileri olmuştu, Hurşit Tolon ve birkaçı bir dönem burada komutanlık yaptılar. Bunlar İmralı'yla ilişkiye geçerek neyi yapmak istemişler, hedefleri neydi buna bakmak lazım. Ergenekon'u bizimle ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bunlar, boş iddialardan ibaret. Benim ismimi kirletmeye çalışıyorlar" dedi.
İmralı'ya geldiğinde komutanların gelip kendisiyle görüştüğünü belirten Öcalan, şöyle devam etti: "Kıvrıkoğlu'nun adamları da vardı. Ben onlara, (Siz benimle böyle konuşuyorsunuz ama gücünüz var mı?) diye sorduğumda, (Gücümüz var ki böyle konuşuyoruz) diyorlardı. Ben onlara da (Beni bu şekilde kullanamayacaklarını, beni bu şekilde kandıramayacaklarını) söylüyordum. Ben, (Ya kendilerini kandırıyorlar ya da beni kandırmaya çalışıyorlar) diye düşünüyordum. Zaman gösterdi ki bunlar kendilerini kandırmışlar. Nitekim bunların hepsi tasfiye edildi."
Öcalan, "Hilmi Özkök'ü de zehirlemeye çalıştıkları söyleniyor. İki ekip var. Bunlar arasındaki çatışmadır bu. Bu operasyonla Kemalistleri mi tasfiye ediyorlar. Aslında konu bu değil. Amerika her iki grubu da çatıştırıyor" iddiasında bulundu.
20.Temmuz.2008 13:07:40 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
| |
| SİZDEN GELEN YORUMLAR | [31 adet yorum gelmiştir]
TÜMÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
|
|
|
mehmet ali koçak 24.Temmuz.2008 18:23:01 |
|
|
 |
|
|
bu vatan haininden
bu vatan haininden kormayın deşifre olmuş görun meyen hayinlerden ulu önder atatürkun maskesine sıgınıp vatanı parcalamak isteyenlerden korkun |
|
|
|
coşkun 21.Temmuz.2008 09:40:19 |
|
|
 |
|
|
pişkin
katil suçsuz amabirdeondan dinliyelim diyorsunuz işinizmiyok dahaçok pirim veriyorsunuz istenilende budurzaten |
|
|
|
adnan a 21.Temmuz.2008 09:29:25 |
|
|
 |
|
|
Ergenekon Sağ Kolu PKK
Bu Öcalan'da da eğer ergenekonun adamı değilse ben hiç birşey bilmiyorum. Demekki diğer ergenekon başları bu adamın satılmasını istemiş ki böyle çarpıcı açıklamalar yapıyor. Bana göre adamın ağzını açsalar daha neler neler çıkar. Gizli bir çok gerçek. Bu adam eğer ajan olmasaydı hala hayatta bırakırlarmıydı.
PKK'nın başındakiler de Öcalan da ergenekon çetesinin üyesidir. Bu ergenekon daha kim bilir kimleri yönetiyor da uyuyoruz. Bizi bölmek isteyenler bizden olduğunu söyleyip parti kuruyor. Oysa o parti kuranlar kimlere hizmet ediyor da siz hala göremiyorsunuz. Türklük Kürtlük kavgasını çıkaranlar, doğuya eğitim öğretim iş imkaları gibi yatırımlar yapmayıp zavallı insanların cebine birkaç lira koyup beline silah, beynine düşmanlık koyan, fitne fesat çıkararak siyaset yapan, sözde kendi milletini savunan ama arkasında yabancı sömürge ülkelere hizmet eden ajanlardır. Ben de doğulu bir insanım ama benim milletim uyansın artık. Bizi savunanlar aslında bizi kardeşlerimize düşman etmek isteyen ergenekonculardır. |
|
|
|
Servet 21.Temmuz.2008 09:21:59 |
|
|
 |
|
|
Dikkat
"Aslında konu bu değil. Amerika her iki grubu da çatıştırıyor" sözüne dikkat. |
|
|
|
numan 21.Temmuz.2008 03:29:43 |
|
|
 |
|
|
ergenekon apo,yuda kullaniyor
Aponun verdigi isimler ergenekoncu ve supheli isimler.Kivrikoglu,Tolon.Simdilik isim vermemis birkac komutan(yeni gozaltilar olursa,simdiden kapsanmislar) isimleri sakli tutulmus.Mahkemede soz sahibi olacaklar bu habere istinaden.Teroristbasinin ifadesiyle bizi sucluyorsunuz diyebilecekler. |
|
|
|
adem 21.Temmuz.2008 00:45:01 |
|
|
 |
|
|
konuşmalı arkadaşlar
burda bazı arkadaşlar doğal olarak oluşan nefretin yansımasıyla konuşturmayın şunu falan diyor ama hayır konuşmalı arkadaşlar
bakın ne kirli çamaşırlar çıkıyor ortalara belki kimbilir daha bilmediğimiz ne tür bağlantılar var
bunlar konuşulmalı ve milletimiz böylece herşeyin farkına varmalı
konuşanı beğenmeye biliriz ama bu konuşulanların gizli kalması bu dümenleri çevirenlerin işine gelir bizim işimize gelmez vesselam... |
|
|
|
KARAMAN 20.Temmuz.2008 23:49:24 |
|
|
 |
|
|
TERSKÖŞE STRATEJİSİ
Daha evvel neredeydin?Tamer KORKMAZ'ın söylediği ters köşe stratejisine uygun bir şekilde şimdi konuşturuluyor.ERGENEKON operasyonunun etkisini azaltma amaçlı olarak konuşturuluyor.Hatılarsak Osman PAMUKÇU Paşa aynı mealde sözler etmişti.O zaman neredeydi bu naşerif.Hesaplarınca bu caniyi konuşturup akıllarınca"bozacının şahidi şıracı "diyecekler.Bu caniden bile medet umduklarına göre Ergenekoncular kayaya tosladıklarını yeni farkettiler... |
|
|
|
ISKO 20.Temmuz.2008 23:08:24 |
|
|
 |
|
|
SEN KAPAT CENENI
BU ULKEDE EN SON KONUSACAK INSAN SENSIN SENIN IDDALARINA IHTIYACIMIZ YOK ZATEN HERSEY ORTADA!!!!! |
|
|
|
afakanm 20.Temmuz.2008 23:07:19 |
|
|
 |
|
|
ABU İNSANİDA İNSAN YERİNE KOYUYONUZ YA
ya bu kadarınada pes boyle adamlarin yedigi ictigi her sey yalan su adamida dediklerini buraya yazmissinizya . pes dogrusu...bu adam yasayan bir oluden farksiz bir yaratik..insan demek icimden gelmedigi icin diger arkadaslardan ozur diliyorum ..bir insan demek icimden gelmedi..lütfen bu adamin resmini dahi gormek istemiyoruz..gercekten prim vermis oluyoruz |
|
|
|
ari 20.Temmuz.2008 22:01:11 |
|
|
 |
|
|
sucsuz terörist bası
86 yılından beri 30 bin üstünde masum insanları, gencecik fidanları öldür ondan sonra çık benim adımı kirletiyorlar de. Bu hangi mantığa sığar. Lütfen terörist başının mesajlarını yayınlamayalım. Prim vermiş oluyoruz bu şekilde.
|
|
|
|
| |
| DİĞER BAŞLIKLAR |
|
| |
|
|