EN SON HABER: (01:28) Ceyhan'da uçak düştü id...     EURO: 1,9830 - 1,9850    DOLAR: 1,5630 - 1,5650
 

TOHUMLARI BABASININ SANDIĞINDA BULDU

Tek başına İsrail'e kafa tutan Türk
Tek başına İsrail'e kafa tutan Türk
Babasının sandığında bulduğu tohumlarla İsrail'e kafa tutuyor.Mustafa Gürkan'a babasından kalan en büyük miras, domates tohumları.

İlaç ve gübre kullanmadan yaklaşık 2 kiloluk domates yetiştiren Gürkan, tohumları İsrail'in gen teknolojisine karşı dünyaya pazarlamaya hazırlanıyor.

Eskişehir'de bir vatandaş, babasının sandığında bulduğu tohumları ekerek yaklaşık iki kilogram ağırlığında dev domatesler yetiştirdi. 'Yürek' adını verdiği domatesleri tescil ettiren vatandaş, şimdi İsrail'in gen teknolojisine karşı Türk domates tohumunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Eskişehir'de turşuculuk yapan Mustafa İhsan Gürkan, 3,5 yıl önce ölen babasına ait sandığın içinde domates tohumu buldu. Fide haline getirdiği tohumları tarlaya diken Gürkan, yetişen domateslerin normalin çok üstünde bir büyüklüğe sahip olduğunu gördü. En küçüğü 1,5, en büyüğü ise 1,8 kilogram ağırlığındaki domateslere 'yürek' ismini veren Gürkan, dev domateslerden tohum elde etmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Yıllardır baba mesleği turşuculukla uğraşan Gürkan, hayatında ilk kez bu büyüklük ve şekilde domates gördüğünü söyledi. Yaşadıkları karşısında hayrete düşen ve 1 dönüm arazi üzerine ektiği domatesleri ilaç ve gübre kullanmadan doğal ortamda yetiştirdiğini belirten Gürkan, "Yıllardır sebze meyve yetiştiriyorum. Bir fidenin bu ağırlıktaki domatesleri nasıl taşıdığına hayret ettim. Hatta eşimi dostumu çağırıp gösterdim, onlar da gördükleri karşısında çok şaşırdı." şeklinde konuştu.

Domateslerin renginin pembe olduğunu ve bir tanesiyle 6 kişinin doyduğunu kaydeden Gürkan, "Domateslerin çekirdeği çok az ve dana yüreğine benziyor. Bu sebeple domateslere 'yürek' ismini verdim. Domateslerin içi tamamen dolu ve tadı çok güzel. Yiyenler tadını çok beğeniyor." ifadesini kullandı. Babasından kalan tohumları bir mücevher gibi saklayan ve tescil ettiren Gürkan, İsrail'e karşı dünyaya Türk domates markasını yaygınlaştırmak istediklerini vurguladı. Proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Gürkan, "İsrail nasıl Türkiye ve dünya ülkelerine kendi adıyla domates tohumu satıyorsa biz de dünyaya Türk adıyla domates tohumu satacağız. Önümüzdeki yıl hayata geçireceğimiz çalışma ile hazırladığımız tohumları Türk ve dünya çiftçisine vermek istiyoruz. Bu nesil kaybolmasın istiyoruz." diye konuştu.


14.Ekim.2008 07:38:14
yorum yaz gönder yazdır puanla
Hakaret, küfür içeren ve imla kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmamaktadır.
 
SİZDEN GELEN YORUMLAR[39 adet yorum gelmiştir] TÜMÜNÜ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ    
Cevher 15.Ekim.2008 03:22:39

Ne varsa
Mustafa beyi can´i gönülden kutlamak lazim,yalniz biz millet olarak daima elimizde ne varsa hemen alel acele pazara sürüyoruz.Bu olay gercektan doru ise insan birazcik düsünüp uyanik olmasi gerekmezmi.Batililar en ufak bir igne dahi üretseler icat etseler,üzerine Made in Germany Made in France Made in England yaziyorlar bizler hala uyanamadik lütfen biraz feraset müslüman ferasetli ve uyanik olmak zorunda yoksa ne var ne yok elimizden alirlar.Bizde tren seyreder gibi seyrederiz.Cünkü onlar HIRsiz dirda ondan.Lütfen editör bey sansürsüz yayinlayiniz korkunun ecele faydasi yok,sizler bizim fikir ve düsüncelerimizi yayina almazsaniz bizler bunu cumhuriyet emi hürriyetemi gönderelim,LÜTFEN

14.Ekim.2008 23:24:43

yorum yazarken
yorum yazarken dikkatli olalım,evrim süreci de ne demek arkadaşım!Böyle bir süreç yok.bir an gözden kaçırdınız galiba.beeelki gelişme sürecinden bahsedilebilir o kadar.Bahsettiğiniz kişi hocanız diye o ifade doğru demek değildir.

beşir 14.Ekim.2008 20:18:23

kutlarım
herkes o adamı örnek almalı

hacıoğlu 14.Ekim.2008 19:18:43

Ülkemize ait bitki tohumları
İbrahim SARAÇOĞLU hocamızı dün dinledim TRT1'de.Hocamızın anlattıklarına göre bizim ülkemiz 250.000 yıl süren buzul çağını yaşamamış.Ülkemize ait bitkilerin tohumlarının 250 bin yıllık kesintisiz mükemmel bir gelişme ve evrim süreci varmış.Bunun kıymetini çok iyi anlamalı ve bilmeliyiz diyor hocamız...

Domatesle ilgili haberi okuyunca İbrahim Hoca'mıza hak vermemek mümkün değil...

molla kasım 14.Ekim.2008 18:23:13

önemli
özellikle editör bu tohumlardan nasıl elde edebiliriz. lütfen yardım!!!!!

hakan 14.Ekim.2008 15:30:54

Turk Milleti korkmaz
Ey Turk Milleti korkmayin bukadar Israilden.
Onlar bi avuc insan.
Biz yeterki birbirimze sahip cikalim.
Onlarin en cok korktugu ve ayni zamanda ugrastigi millet TURK MIlletidir.
Bilimadamlari bu ulkede oluyorsa veya olduruluyorsa bu icimizdeki hainler tarafindan.

yesim 14.Ekim.2008 15:20:05

sakın buda israilin oyunu olmasın
o kadar paronayak oldukki acaba diyor insan

umut 14.Ekim.2008 15:19:39

nasil oluyor???????
nasil bi memlekette yasiyoz ya kim dunyayi etkileyecek bi bulus bulsa kendisi kayboluyor bu kadar mi sahipsiz bu milllet ?????????????????????????????????????????????????

SITKI TELLİ 14.Ekim.2008 14:49:48


ALLAH(CC) SANA MUVAFFAKİYET İHSAN ETSİN.ÖZELLİKLE DE ALLAHIN(CC) BİZZAT LANETLEDİĞİ KAVME KARŞI. LÜTFEN ALLAH(CC) İÇİN BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIN VE EN İLERİ SEVİYELERE ULAŞTIRIN İNŞAALLAHUTEALA

A.DEMİR 14.Ekim.2008 14:27:41

AMAN DİKKAT ET
BU VATANDAŞI TÜM TÜRKİYE KORUMALI YOKSA KAZA SÜSÜ VEREBİLİRLER. ŞU BİR GERÇEK DEVLETİMİZ DESTEK DEĞIL KÖSTEK OLUR. ŞÜNKÜ YALAKALAR BUNU SEVMEZLER.ÇIKARLARINA TERS DÜŞER.

 
DİĞER BAŞLIKLAR
Aralık 04 Ceyhan'da uçak düştü iddiası
Aralık 04 Misket bombasına yasağına imzalar atıldı
Aralık 04 Odun sobası patladı: 2 yaralı
Aralık 04 UEFA Kupası'nda gecenin sonuçları
Aralık 04 Galatasaray'ın grubunda puan durumu
Aralık 04 PKK'nın korkunç planı deşifre oldu
Aralık 04 Livni, El Halil'deki yerleşimcilere sert çıktı
Aralık 04 Baros'un zaferi getiren golü - İZLE
Aralık 03 ASLAN BERLİN'DE KÜKREDİ - FOTO
Aralık 03 Ahmedinejad Türkçe konuştu
 
Baros'un zaferi getiren golü - İZLE
PKK'nın korkunç planı deşifre oldu
Ceyhan'da uçak düştü iddiası
Galatasaray'ın grubunda puan durumu
UEFA Kupası'nda gecenin sonuçları
Livni, El Halil'deki yerleşimcilere sert çıktı
Misket bombasına yasağına imzalar atıldı
Odun sobası patladı: 2 yaralı
İbrahim Tatlıses gemileri yaktı!
CHP'li vekilin dudak uçuklatan serveti
Faruk Bilgin
BİR NUMARA KİM?
İzlediğim kadarıyla, Ergenekon Davası’nda yargılananların birbirleriyle irtibatları fazla yokmuş gibi görünüyor.
a-hamit-bilici
A.Hamit Bilici
SABRİNA'NIN SUÇU!
New York Times'ın Türkiye muhabiri Sabrina Tavernise, bir iki yıldır yazdığı haber ve yorumlar yüzünden hedef tahtasındaydı.
ahmet-kekec
Ahmet Kekeç
SAHİ KİMDİ TARIK?
Bir, Taha Kıvanç’ın bir yazısına atıf yaparak, aynı zamanda MİT’e çalışan iki gazetecinin kimliğini deşifre etmiş.
cengiz-candar
Cengiz Çandar
OBAMA'DAN ERDOĞAN'A
Erdoğan’ın işi, en az bu çatışmayı önleme sorumluluğunun en fazla omuzlarına yıkıldığı ABD’nin Başkanı kadar zor.
engin-ardic
Engin Ardıç
BURADAN ÖYLE GÖRÜNÜYORMUŞ
Pazartesi akşamı, günbatımından hemen sonra...
ertugrul-ozkok
Ertuğrul Özkök
KAÇ KİŞİLER Kİ YAPIYORSUNUZ
HİÇ düşündünüz mü?Acaba Türkiye’de üniversitelerde okuyan kaç Ermeni asıllı, kaç Yahudi asıllı öğrencimiz vardır?
fehmi-koru
Fehmi Koru
BÜYÜK FİYASKOYU UNUTMUŞ DEĞİLİZ
Türkiye'de, gazeteler, bu haberi “Bizimkilere ders olsun” başlığıyla sundu. Bir-iki yazar da aynı minvalde değerlendirmelerle çıktı okur karşısına.
ismail-kucukkaya
İsmail Küçükkaya
KRİZDEN NASIL ÇIKACAĞIZ?
Yaşamakta olduğumuz krizin çok çeşitli boyutları var.
murat-yetkin
Murat Yetkin
YEREL SEÇİM SİYASİ DENKLEMLERİ DEĞİŞTİRİYOR
Ülke genelinde alınan oy oranı mı? Yoksa kazanılan belediye sayısı mı? Yoksa her ikisi birden mi?
nazli-ilicak
Nazlı Ilıcak
NEFESLER TUTULDU
AK Parti'nin kazanmadığı az sayıda belediyeden biriydi.
rauf-tamer
Rauf Tamer
NE HESAP BU?
Bedavaymış. Ne hakla? Kimin kime ikramı bu?