EN SON HABER: (01:00) Ve Avrupa'nın en büyüğü ManU-İ...     EURO: 1,9390 - 1,9410    DOLAR: 1,2540 - 1,2550
 

ERGENEKON GÖZALTILARI REKTÖR'ÜN AKLINA HUKUKU GETİRDİ

Rektör'ün aklına hukuk yeni geldi
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ergenekon operasyonu kapsamında son olarak gözaltına alınanlarla ilgili olarak,konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ergenekon operasyonu kapsamında son olarak gözaltına alınanlarla ilgili olarak, "En önemlisi hukukun siyasallaşmaması. Hepimiz sonuçta yargıya güveniyoruz." dedi.

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, İlhan Selçuk gibi isimlerin Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasını değerlendiren Rektör Hilmioğlu, yargının bağımsız olduğunu ve herkesin yargıya güvenmesi gerektiğini dile getirdi.

Son zamanlarda Türkiye'de hukukla ilgili olaylar olduğuna işaret eden Rektör Hilmioğlu, "Bir partiye kapatılma davası açılmak üzere iddianame hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti, hukuki süreç bir şekilde başlamış, hepimize düşen başta da siyasilere düşen en temel görev bu hukuki sürecin hiçbir şekilde etkilenmemesi. En önemlisi hukukun siyasallaşmaması. Hepimiz sonuçta yargıya güveniyoruz." şeklinde konuştu.

"Hukukun siyasallaşması durumunda tuzun dahi kokacağını" dile getiren Rektör Hilmioğlu, "O zaman hepimiz için, Türkiye için çok kötü olur. Herkesin hukukun siyasallaşmaması için üzerine düşen görevi yapması gerekir. Özellikle de siyasilerin üzerine düşeni yapması gerekir. Bu son iddianameden sonra bir takım siyasilerin Cumhuriyet Başsavcısı ile ilgili açıklamaları hakikaten çok esef ve utanç verici." diye konuştu.

Parti kapatma ile ilgili açılan davanın bir iddia olduğunu ve gerçek olup olmadığına yargının karar vereceğini belirten Rektör Hilmioğlu, başlayan hukuki süreçte yargıyı, hakimleri, yargıçları baskı altında tutacak söylemlerden herkesin titizlikle kaçınmasını istedi.

Hilmioğlu, şunları söyledi: "Sonuçta yargı bağımsızdır ve Türk yargısına hepimizin güvenmesi gerekir, başka çaremiz de yok. Hukuki süreçleri etkileyecek baskı altında tutacak siyasal beyanatlardan siyasilerin kaçınması gerekir. Hele hele 'Ölüm en büyük gerçekliktir, başsavcı duysun' gibi son derece yanlış ve esef verici, utanç verici beyanatlar olarak görüyorum."

CİHAN










































21.Mart.2008 14:08:31
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
SİZDEN GELEN YORUMLAR[2 adet yorum gelmiştir]    
ali 21.Mart.2008 15:46:03

seninde defterin dürülecek caldigin devlet mallarinin hesabini vereceksin yakindir bekle hatta bekleme kac
abdullah 21.Mart.2008 14:33:52
El Müntakim
Zalimler için yaşasın cehennem.
 
DİĞER BAŞLIKLAR
Mayıs 22 Ve Avrupa'nın en büyüğü ManU-İZLE
Mayıs 21 Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi
Mayıs 21 Denizden sonra 'hava taksi' - VİDEO
Mayıs 21 Üniversitesiz il kalmıyor
Mayıs 21 ABD Kongresi'nde Guantanamo işkencesi
Mayıs 21 BM'den Erdoğan'a barış teşekkürü
Mayıs 21 Adıyaman'da trafik kazaları: 2 ölü
Mayıs 21 Pandalar için deprem yardımı
Mayıs 21 Doktorlardan rahatlatan açıklama
Mayıs 21 20 balina ölüsü kıyıya vurdu
 



Ve Avrupa'nın en büyüğü ManU-İZLE
NTV'nin haberi YALAN çıktı !
YARGITAY'DAN DİRENİŞ BİLDİRİSİ
Dikkatli bakın, fark edeceksiniz !
Dünya 'son dakika' ile öğrendi
Tavuk yumurtasından bakın ne çıktı?
İşte vekil Sav'a 'ASIL' tepki
İki Hürriyet yazarı deşifre oldu
HÜKÜMET'TEN KARŞI BİLDİRİ
Çalışanların maaşı nasıl artırılacak?
A.Abdulkadiroğlu
BÖYLE VEKİLİ REDDEDİYORUM
Buna hakkım olduğunu sanıyorum. Milleti; yani beni temsil eden böyle bir vekili kabul etmiyorum.
Engin Ardıç
LAHINDAYK
Hani şu "içişlerimize karıştığı" için kendisine nefret kusulan Joost Lagendijk var ya...
Şamil Tayyar
15 YIL SONRA GELEN İTİRAF
Pazartesi günkü yazımdan sonra ilginç bir elektronik posta aldım
Hasan Cemal
SİYASET İSTİKRARSIZLAŞIRKEN, AKLIN YOLU NEDİR Kİ?..
Anayasa Mahkemesi keşke elini çabuk tutsa...
A.Turan Alkan
DİNCİ!
"Dinci" tâbiri batı dillerinden birine nasıl çevrilir bilmiyorum;