Haber sitelerini bakın kim sansürletmiş?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 3 2016
Yeni Hayat gazetesi ile birlikte 6 gazete ve haber sitesine perşembe akşamı yasak getiren Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) itiraf gibi açıklama geldi.
TİB İnternet Dairesi Başkanı Ahmet Kılıç, “Talep Başbakanlık’tan geldi, uyguladık. İtiraz hakkına gerek görmedik.” dedi.
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) gazetemizin web sitesi “yenihayatgazetesi.com” ile birlikte 6 gazete ve haber sitesini kapatma gerekçesinin hukuksuzluğu ortaya çıktı.
İki gündür telefonlara cevap vermeyen TİB yetkilileri, kapatma talimatının Başbakanlık Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı’ndan geldiğini itiraf etti.
TİB İnternet Dairesi Başkanı Dr. Ahmet Kılıç kapatmanın idari bir karar olduğunu itiraf eden şu açıklamayı yaptı:
“Sizinle ilgili talep Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’nden geldi. Talepte ‘milli güvenlik’ ve ‘kamu güvenliğinin korunması’ için erişim engelleme ve içerik çıkarma istendi. Talebi gerçekleştirdik. Talebi daha sonra ‘hukuka uygun mudur, değil midir?’ diye mahkeme denetim için Sulh Ceza Hakimliği’ne götürdük. Dün itibariyle onaylamıştı.”
Kılıç, Başbakanlık’ın talebi ve Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına ilişkin bilgi verilmemesi ile savunma dahi alınmamasına cevap veremedi.
Başbakanlık’tan gelen talep yazısına “İtiraz hakkınızı neden kullanmadınız?” sorusuna ise “Gerek görmedik.” cevabı verdi.
5651 sayılı Kanunun 8. madde (milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması) EK-A bendini gerekçe gösterdi.
İnternete sansür tartışmalarına sebep olan bu maddeye göre, TİB Başbakanlık’tan gelen yazıyla 4 saat gibi kısa sürede karar verip, Sulh Ceza Hakimlikleri’nden jet karar çıkarıyor.

Ahmet Kılıç, Başbakanlık talimatı ve Sulh Ceza Hakimliği kararında hangi haberlerin yer aldığı bilgisini de vermed
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







