Haber yapanlar nezarette

Yeni Hayat gazetesi muhabirleri Bayram Kaya ve Fazlı Mert hükümete yakın medya patronu Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın kumar borcu iddiası nedeniyle vurulmasını haber yaptıkları için haklarında yakalama kararı çıkarıldı. Aynı karar Meydan gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez ve muhabir Mustafa Gürlek için de verildi.

Haber yapanlar nezarette

Medya patronu Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak aracında silahlı saldırıya uğradı. Olayı haberleştiren o dönem Zaman gazetesi muhabiri olan Bayram Kaya, Fazlı Mert ile Meydan Gazetesi muhabiri Mustafa Gürlek ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez hakkında soruşturma başlatıldı. İlk duruşmaya katılmadıkları için haklarında yakalama kararı çıkarılan gazeteciler Fazlı Mert, haber için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde apar topar gözaltına alındı ve nezarethaneye konuldu. Mesainin bitmesi nedeniyle hakim karşısına çıkarılmayan Mert, geceyi emniyette geçirdi. Ertesi gün hakim karşısına çıkarılan Mert, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Haberle ilgili muhabir Mustafa Gürlek de savunmasını verdi. Gazeteciler ifadelerinde, aynı iddiaları daha önce Hürriyet gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök ve Akif Beki’nin de dile getirdiğini belirtti. İki gazeteci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aynı haber nedeniyle muhabir Bayram Kaya’nın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Fazlı Mert, haber nedeniyle gözaltına alınmalarını Türkiye’deki basın özgürlüğünün durumunu ortaya koyduğunu söyledi. İlk duruşmaya gelmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösteren Mert, “Bugüne kadar ilk duruşmaya gelmediği için kaç kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı merak ediyorum.” dedi. Gürlek ise, gazeteciler hakkında basit bir olaydan bile yakalama kararı çıkarılabileceğini belirterek, “Basın özgürlüğünün olmadığı bir ortamda mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Murat Sancak’ın 16 Ekim 2015’te uğradığı silahlı saldırıyla ilgili yakalanan 6 şüpheliden 5’i serbest bırakılırken sadece 1 kişi tutuklanmıştı.

<< Önceki Haber Haber yapanlar nezarette Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER