Haberde 'Ali Baba ve 7 Cüceler'; gişede 'Düğün Dernek 2: Sünnet' lider


2015 yılında vizyona giren filmler arasında yazılı basında en çok haber olan filmin Cem Yılmaz'ın yönetip oynadığı 'Ali Baba ve 7 Cüceler' olduğu belirlendi. 2. sırada ise Özcan Deniz'in yönetmen koltuğunda yer aldığı ve baş rollerini Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin'in paylaştığı 'Sevimli Tehlikeli' yer alıyor.

Türk Sinemasında 2015 yılı boyunca yüzden fazla yerli film izleyici ile buluştu. Yazılı basının da vizyona giren bu filmlere hayli ilgi gösterdiği belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress'in yapmış olduğu araştırmaya göre, yazılı basında geçtiğimiz yıl boyunca sinemalarda gösterilen yerli filmler hakkında 25 binden fazla haberin yer aldığı tespit edildi.

3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemede, Cem Yılmaz'ın yönetip oynadığı 'Ali Baba ve 7 Cüceler' Kasım ayında vizyona girerken, seçilen çekim mekânları, oyuncuları ve yayınlanan ilk fragmanın ardından filmin toplam bin 748 haberle ilk sırada yer aldığı belirlendi.

Özcan Deniz'in yönetmen koltuğunda yer aldığı ve başrollerini Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin'in paylaştığı 'Sevimli Tehlikeli', çok konuşulan filmler arasında kendine ikinci sırada yer bulurken, yazılı basında toplam bin 572 haberle gündeme geldi.

Sunucu İlker Ayrık'ın yönetmen koltuğundaki ilk sinema filmi denemesi olan ve başrollerini Hakan Bulut ile paylaştığı 'Yapışık Kardeşler' hakkında ise yazılı basında bin 570 haber çıktığı belirlendi.

Birincisinin gördüğü büyük ilginin ardından merakla beklenen, Selçuk Aydemir'in yönettiği ve Ahmet Kural ile Murat Cemcir'in başrollerini paylaştığı 'Düğün Dernek 2: Sünnet' filminin kısa sürede bin 448 habere ulaştığı görüldü.

Başrollerini Murat Yıldırım ve Ezgi Mola'nın oynadığı yönetmen Kıvanç Baruönü'nün çektiği ve aynı adlı kitaptan sinemaya uyarlanan 'Kocan Kadar Konuş' filmi de geçen yıl en çok konuşulan filmler arasında 5. sırada yer alarak toplamda bin 302 haberle gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında vizyona giren ve yazılı basında en çok haber olan filmler arasında 'Selam: Bahara Yolculuk' bin 67 haberle 6. sırada yer aldı. Televizyonda yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören Geniş Aile dizisinin sinema versiyonu 'Geniş Aile: Yapıştır' hakkında çıkan bin 50 haberle 7. olurken, izleyiciden büyük beğeni kazanan Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize' filmi de sayfalarda 960 haberle 8. sırada kendine yer buldu.

Bu arada, 2015 ve 2016 yılında vizyona giren filmler arasında gişe liderliği Selçuk Aydemir'in yönettiği ve Ahmet Kural ile Murat Cemcir'in başrollerini paylaştığı 'Düğün Dernek 2: Sünnet'in elinde.

Son haftaların en çok izlenen filmleri arasında ayrıca, Başrollerini Murat Yıldırım ve Ezgi Mola'nın oynadığı 'Kocan Kadar Konuş' filmi ile Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu'nun baş rollerinde oynadığı 'Delibal' filmi yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Haberde 'Ali Baba ve 7 Cüceler'; gişede 'Düğün Dernek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER