Habertürk eski yöneticisinden 'Alo Fatih' itirafı

Tek parti iktidarı sırasında Türk basınının içinde bulunduğu durumun küçük bir örneğini Habertürk eski yayın yönetmeni Doğan Satmış açıkladı.

Habertürk eski yöneticisinden 'Alo Fatih' itirafı

Habertürk gazetesi eski yayın yönetmeni yardımcısı Doğan Satmış, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemde haksız yere bir gazetecinin işine son verildiğini söyledi.

Bir dönem Habertürk’ün tepe yöneticiliği yapan Doğan Satmış Medyatava’dan Canan Kaya’ya verdiği röportajın o bölümü;

Habertürk gibi hükümete yakın bir gazeteden muhalif çizgide yayın yapan Cumhuriyet gazetesine geldiniz. Geriye dönüp baktığınızda vicdanen rahatsız olduğunuz konular var mı?

Evet birkaç olay yaşadım. Mesela; Rixos’la ilgili bir haber yüzünden Ekonomi Müdürümüz ve ekonomi editörümüz işten atıldı. Cumhurbaşkanı Gül’le ilgili bir haber yüzünden Ankara’da bir muhabir arkadaşımızın işine son verildi.

Sağlık Bakanı’yla ilgili bir haber yüzünden 2 editörümüz işten atıldı. Vali’yle ilgili bir haber yüzünden 1 editörümüz işten atıldı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından gazeteye Başbakan yazıldı diye 2 kişinin işine son verildi. Yine haber müdürümüz Özen Şendir bir haber yüzünden işten atılmıştı. Bunlar bizi o zaman çok rahatsız etti.

İTİRAZ ETMEDİNİZ Mİ?

Habertürk’te bu tür haksızlıklar oldu ve biz içeriden hep karşı çıktık. Ancak ne yazık ki hiç birini durduramadık. Gücümüz yetmedi. Gazeteden ayrılan insanlardan bazıları biz direnmedik diye bana da küstüler. Bir iki tanesinin bana selam vermediğini de gördüm.

'MESLEKTAŞLARIMIZI ARAYIP TEBRİK EDEMİYORDUK'

Şu anda ise oldukça muhalif ve farklı çizgisi olan bir gazetedesiniz. Cumhuriyet'te yer almak nasıl bir duygu?

Cumhuriyet, Türkiye'de gazeteciliğin en iyi yapıldığı ve çalışanına prestij sağlayan bir gazete. Dolayısıyla Cumhuriyet'te çalıştığım için ekstra prestij kazandığımı hissediyorum zaten. Ancak o "Alo Fatih" atmosferi, maalesef öyle bir duruma sokmuştu ki, insanlar kendi arkadaşlarını arayamayacak hale gelmişti. Başka bir gazetede çalışan arkadaşımızı arayıp başarısını kutlamak suç haline gelmişti.
<< Önceki Haber Habertürk eski yöneticisinden 'Alo Fatih' itirafı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER