Hacı Boydak'a tahliye, Boydak Holding'ten açıklama

Kayseri'de nefret operasyonu kapsamında tutuklanan Hacı Boydak tahliye oldu, tutuksuz yargılanacak. Memduh Boydak hakkında ise bir karar çıkmadı. Öte yandan Boydak Holding'ten açıklama yapıldı.

Hacı Boydak'a tahliye, Boydak Holding'ten açıklama

Hacı Boydak'ın yargılanmasına tutuksuz devam edilecek. Boydak Holding Ceo'su Memduh Boydak hakkında ise bir karar çıkmadı. Hurriyet.com.tr'nin telefonla ulaştığı Bekir Boydak, 'Tahliye kararı verilmiş' dedi.

70 GÜN TUTUKLU KALDI

Hacı Boydak ve kardeşi Memduh Boydak, Sincan Cazaevi'nde tutuklu bulunuyordu. Hayırseverliğiyle bilinen Boydak kardeşler, geçtiğimiz mart ayı başında tutuklanmıştı.

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor. 201 yılında 6.9 milyar lira ciro elde etti.

Hacı Boydak tutuklandıktan sonra, holdingin yönetim kurulu başkanlığı görevinden ayrılmıştı


BOYDAK HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Boydak Holding, Hacı Boydak'ın tahliye edilmesinin ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak imzasıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturma kapsamında 5 Mart 2016 tarihinde tutuklanan Sn. Hacı Boydak, yapılmış olan tahliye talebine istinaden bugün ilgili yargı merciince tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol yükümlülükleriyle tahliye edilmiştir. Her daim ifade ettiğimiz üzere Türk adaletine ve devletimize olan güvenimiz ve bağlılığımız tamdır. Temennimiz diğer aile bireyimiz Sn. Memduh Boydak’ın da en kısa sürede aramıza dönmesidir. Boydak Ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize bağlılıkla çalışmaya ve güzel ülkemiz için değerler üretmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 
<< Önceki Haber Hacı Boydak'a tahliye, Boydak Holding'ten açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER