Hacı sayısı beş yılda 5 milyona ulaşacak


Suudi Arabistan'a hac için gelen ziyaretçi sayısının önümüzdeki beş yıl içinde 5 milyona, Umre için gelen ziyaretçi sayısının da 30 milyona ulaşacağı bildirildi.

Arab News'in haberine göre Medine'de bir grup iş adamına konuşan Hac Bakanı Bandar Hacar, bu yıl 18 Haziran'da başlaması beklenen Ramazan için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bakan, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda ülkeye gelen ziyaretçi sayısının ciddi oranda artacağını ve bunu göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Özel sektörden de ziyaretçilere en iyi hizmeti sunmalarını isteyen Hacar, Cidde'deki Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı ve Medine'deki Prens Muhammed Uluslararası Havaalanı'nın açılması ile daha iyi hizmet verileceğini kaydetti. Yetkili, Kabe ve Mescid-i Nebevi'deki genişleme çalışmaları sonucunda ziyaretçi kapasitesinin daha da artacağını vurguladı.

Medine Ticaret ve Endüstri Odası başkanı Muhammed El Hatravi ise Hac ve Umre sektörlerinin, Suudi Arabistan'ın gayri safi milli hasılasına çok büyük katkıda bulunduğunu ve yeni iş sahaları açarak ekonomideki farklılaşma çabalarını desteklediğini belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hacı sayısı beş yılda 5 milyona ulaşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER