Hacıosmanoğlu'na mahkeme şoku

Trabzonspor'da yapılacak kongrede seçmenlerin arasında 105 Hacıosmanoğlu soyisimli kişinin bulunmasına Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi el attı.

Hacıosmanoğlu'na mahkeme şoku

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulda oy kullanacak delege sayısıyla ilgili olarak mahkeme son noktayı koydu. Trabzonspor yönetiminin 11 bin 275 kişi olarak yenilediği hazirun listesine ihtiyati tedbir koyan Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kongrede 9 bin 997 delegenin oy kullanabileceğine karar verdi.

O ÜYELER OY KULLANAMAYACAK

Trabzonspor'da Ekim ayında açıklanan listeye göre, aidat borcu bulunmayan ve üyelikte 2 yılını doldurmuş 9 bin 997 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyordu. Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi, çeşitli hukukçulardan aldığı görüş doğrultusunda, 2 yıllık süre şartının Medeni Kanuna aykırı olduğunu ileri sürerek, aidat borcu bulunmayan tüm üyelerin oy kullanma hakkına sahip olduğunu belirtmiş ve yeni bir hazirun listesi hazırlamıştı. 11 bin 275 kişilik bu listede, soyadı Hacıosmanoğlu olan 105 kişinin alt alta yazılması da dikkat çekmişti. Bu sayede Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, kendi yaptığı ve bir bölümünü akrabalarının oluşturduğu bin 278 yeni üyeye oy kullandırarak kongrede kendi lehine avantaj sağlamaya çalışacağı ileri sürülmüştü.



MAHKEME KARARINI VERDİ
Bu iddialar üzerine, yeni hazirun cetvelinin tüzüğe aykırı olduğu ve eski üye listesiyle seçimle gidilmesi yönünde Trabzonspor denetleme Kurulu mahkemeye başvurdu. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, yaptığı incelemenin ardından kongrenin Ekim ayında açıklanan 9 bin 997 kişilik hazirun cetveliyle yapılmasına karar verdi. Mahkemenin kararında, "Trabzonspor Kulübü Derneği'nin, 21.12.2015 tarih ve 53 sayılı güncelleştirilmiş genel kurula katılma hakkı bulunan üye listelerinin ilanına ilişkin yönetim kurulu kararının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiştir" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA
<< Önceki Haber Hacıosmanoğlu'na mahkeme şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER