Hafızayı güçlendirmek için koklayın

Hafıza sorunlarını önlemek için gül ve gül kokusunu tavsiye etti

Hafızayı güçlendirmek için koklayın

Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, teknolojinin sebebiyet verdiği yoğun elektromanyetik kirliliğin hafıza sorunlarının en büyük nedeni olduğunu söyledi. 

Hafıza sorunlarını önlemek için gül koklanması gerektiğini öneren Yavuz, "Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, yatak odasında gül bulundurmak öğrenilen bilgilerin belleğe yerleştirilmesini şaşılacak derecede olumlu etkiliyor." dedi. 

Dr. Mehmet Yavuz, gül ve gül kokusunun hafızayı güçlendirdiğini öne sürdü. Yavuz, özellikle teknolojik aletler kullanmanın ve elektromanyetik kirliliğe maruz kalmanın hafızayı olumsuz etkilediğine dikkat çekti. 



Bahar aylarının gelmesiyle güllerin de açtığını, bu fırsatı değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Teknoloji ve lüks yaşam bir yandan hayatımıza inanılmaz kolaylıklar sağlarken bir yandan da neleri alıp götürüyor henüz tam manasıyla bilemiyoruz. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, yatak odasında gül bulundurmanın öğrenilen bilgilerin belleğe yerleştirilmesini şaşılacak derecede olumlu etkilediği ortaya çıktı. Kısa süreli gül koklamak bile belleği güçlendiriyor, unutkanlığı önlüyor." ifadelerini kullandı. 

Yavuz, özellikle uyurken yatak odasında gül bulundurmanın çok faydalı olacağını belirtti. 



FATİH SULTAN MEHMET'İN GÜL AŞKI

Öte yandan, 21 yaşında İstanbul'u fetheden ve 6 dil konuştuğu bilinen Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmed'in güle olan ilgisi de minyatürlere yansımıştı. Nakkaş Sinan Bey tarafından yapılan Fatih minyatüründe, Fatih Sultan Mehmet gül koklarken resmedilmişti. Fatih'in, Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (SAV) sembolize eden güle olan sevgisi şiirlerine de yansımıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Hafızayı güçlendirmek için koklayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER