Haftaya görevden azledilebilir

İngiltere'de muhalefet partileri, Avrupa Birliği'nden anlaşmasız çıkmasında (Brexit) mahsur görmeyen Başbakan Boris Johnson'a karşı harekete geçti.

SHABER3.COM

Kıdemli İskoçya Ulusal Partisi Milletvekili Stewart Hosie, önümüzdeki hafta Avam Kamarası'nda İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a karşı bir güvensizlik oylaması yapılabileceğini ifade etti. 

Güvensizlik oylamasının yapılması ve başarılı olması durumunda Johnson başbakanlık görevinden alınabilir.

ANLAŞMASIZ BREXIT'E MANİ OLMANIN TEK YOLU KALDI

Westminster'da muhalefet partilerinin liderleri arasında yapılan görüşmeden sonra BBC Radio 4'ün "Today" programına konuk olan Hosie, "Anlaşmasız Brexit'e mani olmanın tek seçeneği bu gibi görünüyor." diye konuştu.

Güvensizlik oylaması hakkında konuşan vekil, "Bunu yapmak zorundayız çünkü başbakanın yasalara  ve parlamentonun aldığı süreyi uzatma kararına dair hiç güven yok." dedi.

İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Bir dönem İskoçya Ulusal Partisi'nin başkan yardımcılığını da yapan Hosie, Muhafazakâr Parti'deki isyancıların da anlaşmasız Brexit'i engellemek için muhalefet partilerine destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Johnson'ın yerine göreve geldiği eski başbakan Theresa May'e karşı da kısa süre önce güvensizlik oylaması yapılmıştı, ancak parlamento güven oyu vermişti.
<< Önceki Haber Haftaya görevden azledilebilir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER