Hakan Şükür: Hakkımdaki iddialara cevap veriyorum...

Galatasaray ve Milli Takım’ın efsane isimlerinden olan Hakan Şükür, YouTube kanalı açarak yeşil sahalara yorumlarıyla geri dönerken hakkındaki iddialar için de sessizliğini bozdu..

SHABER3.COM

Sık sık gündeme getirilen TRT ve Lig TV’de program yapmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şükür, yine milletvekili maaşlarını ne yaptığını da Youtube kanalında anlattı.



Hakan Şükür, TRT’de görev yapmasıyla ilgili şunları söylüyor:

“Milletvekiliyken TRT’de görev aldığım iddiası doğru değil. TRT’de görev yaparken milletvekili değildim. Bir dış yapım olarak ve sponsorlu olarak orada program yaptık. Bazen Sergen Yalçın’la çıktık; bazen Ömer Üründül, Mehmet Demirkol ve Erdoğan Arıkan ile… Belki de emsallerinin çok daha altında alarak TRT’de görev yaptım. Tekrar ifade etmek istiyorum; TRT’de görev yaparken milletvekili değildim. Ve bütün bunlar açık, seçik, kontratlı olarak herkesin gözünün önünde olan şeyler. Gizli bir durumumuz yok.”

Şükür, eski adıyla Lig TV’deki göreviyle ilgili iddiaları ise şöyle yanıtlıyor:

“Dünün Lig TV’si, bugünün Beinsports’unda milletvekiliyken görev yaptığım doğrudur. Haftada bir gün, bazen özel durumlarda haftada iki gün çıktığım da oldu. Futboldaki başarılarım ve kariyerimle oradan teklif aldım. O zaman Lig TV’ye el konulmamıştı. Sahibi Mehmet Emin Karamehmet’ti. Özel bir teşebbüstü. Teklife ‘evet’ cevabı vererek başladım. Birçok milletvekilinin doktorluk, avukatlık gibi mesleklerini farklı şekillerde yapmaya devam ettiği bir ortamda bu teklife ‘evet’ dememin yasal olup olmadığına baktım. Yasal bir sıkıntı olmadığını öğrendikten sonra da kabul ettim. Özel bir kurumdu. Milletin cebinden çıkan bir şey söz konusu değildi. Aynen TRT’de olduğu gibi. TRT’de de bahsettiğim gibi tamamen sponsorlardan gelen paralardı. Bu tartışmaların çok bir anlamı yok ama ben kısa ve öz olarak kapatıp geçmek istiyorum.”

Hakan Şükür, zaman zaman milletvekili maaşının da sorulduğunu belirterek şunları açıklıyor:

“Ben bugüne kadar ne kazandıysam futboldan kazandım. Milletvekili maaşlarımı görev yaptığım süre boyunca almadım. Bunu CHP’deki, MHP’deki ve kendi partimdeki birçok arkadaş bilirler. Çoğunda da maaşlarımı onların layık gördükleri yerlere vermeye çalıştım. Maaşımı kimlere verdiklerime örnek gerekirse, Allah sabır versin, Soma ile Ermenek’teki maden şehitlerimizin ailelerini ve Türkmen kardeşlerimizi sayabilirim. Bunların makbuzları da bankada vardır. Maaşımı almadığım için kendi partimden de çok tepki aldım. ‘Sadece vekil maaşıyla geçinen arkadaşlarımız var. Maaş almadığını açık şekilde söyleme.’ demişlerdi. Ayrıca, iyi milletvekilliği yaptığımı ve bunu satamadığımı düşünüyorum. Siyaset biraz bunları satma işi. Benim bir ismim var. Bu yüzden yaptıklarımı dillendirmedim ve vekil maaşlarımı da almadım. Bunları da ihtiyaç sahiplerine verdim.”
<< Önceki Haber Hakan Şükür: Hakkımdaki iddialara cevap veriyorum... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER