Ege'den yürek yakan bir acı haber daha

Yunanistan'a bağlı Kos a kuzeydoğusunda Ege'de 5 sığınmacı taşıyan zodyak botun alabora olması sonucu Hakim karıkoca boğularak hayatını kaybetti.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER - ATİNA

Türkiye’den kaçak yollarla Yunanistan’a geçmeye çalışan ve içinde kaptan dahil 5 kişinin bulunduğu sürat teknesinin alabora olması sonucu iki kişinin boğulduğu, 3 kişinin ise Yunan sahil güvenliğince kurtarıldığı öğrenildi.

Ege Denizi’nden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir sürat teknesinin batması sonucu 2 sığınmacı hayatını kaybetti. Yunan medyasındaki haberlere göre olay dün gece Kos adasının kuzeydoğusunda meydana geldi. 5 yolcuyu taşıyan sürat teknesinin alabora olması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi ise sağ kurtarıldı.

KHK’lı Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gündüz

Kronos’ta yer alan bilgiye göre, Türkiye’den sürat teknesi ile Yunanistan’a sığınmak isteyenlerin ikisi savcı, biri hakim, biri de öğretmendi. Kazada KHK’lı evli çift savcı İ.G. ve öğretmen E.G. boğularak can verdi. KHK’lı hakimler M.Ç. ve İ.T.A. ile kaçakçı ise Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince sağ kurtarıldı.

TEKNE, TERS DALGAYA YAKALANDI

Kazanın gece yarısı Yunanistan’ın Kos adasına doğru hareket eden sürat teknesinin Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince fark edilmesi üzerine kaçakçının Türkiye yönüne doğru hızlı dönüş yapmasıyla meydana geldiği bildirildi. Geriye dönen sürat motoru kaptanı zikzaklar çizerek Türkiye yönüne doğru hareket etti. Ters dalgaya yakalanan sürat motoru takla attı ve kaza meydana geldi. Olay yerine ulaşan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kaçakçı ve iki hakimi sağ olarak kurtarırken evli savcı ve öğretmen çift hayatını kaybetti.



Hayatını kaybeden çiftten geriye birlikte Kız Kulesi’ne baktıkları bu fotoğraf kaldı.



HAYATINI KAYBEDEN SAVCI VE ÖĞRETMEN ÇİFT KİMDİR?

Boğularak hayatını kaybeden Savcı İ.G., KHK’yla mesleğinden ihraç edilmişti. Harran ve Osmaniye’de görev yapan Gündüz, 2016 yılında Harran’da tayini çıkması nedeniyle düzenlenen etkinlikte, “Yaklaşık 2 yıldır Harran Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptım. Harran’dan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum. İnşallah ilçeye faydalı olabilmişimdir” demişti. Eşi E.G. ise İngilizce öğretmeniyken meslekten atılmıştı. G. çiftinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığı da öğrenildi.

KHK’LI HAKİM: ARTIK MERİÇ’TEN GEÇERKEN ÖLMEK İSTEMİYORUZ

KHK’lı savcının ölüm haberi kendisi gibi ihraç edilen meslektaşlarını derinden üzdü. Sosyal medyada merhum savcıyı tanıyan, tanımayan çok sayıda meslektaşı yaşananlara tepkiliydi.

KHK’lı hakim Sevil Yılmaz, yaşanan dramlara tepkisini paylaştığı bir videolu mesajla gösterdi. Yılmaz, artık Meriç’i geçerken ölmek istemediklerini anlattı. İşte o mesaj:
<< Önceki Haber Ege'den yürek yakan bir acı haber daha Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER