Karaçöl, çilingirle yapılan hukuksuz baskına atıf yaptı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 14 2015
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl hakkında bir süre önce Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Aynı gün Emniyete teslim olan Karaçöl, geçtiğimiz gün serbest bırakıldı.

17 Aralık 'Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu' soruşturmasında imzası bulunan ve Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristleri de tutuklayan hakim olarak bilinen Süleyman Karaçöl hakkında geçtiğimiz gün yakalama kararı çıkarılmıştı. Emniyete teslim olan Karaçöl, geçtiğimiz gün serbest bırakılmıştı.
Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Hakim Karaçöl, hakkında yakalama müzakeresi çıkarılmasının istendiğini belirterek "HSYK'nın görevlerini bana öğreten, kendimi 'çok özel hissettirenlere' teşekkürler" şeklinde yorum yaptı.
"ÇARŞIYA GİDECEĞİM, EV BAZEN DAĞINIK OLUYOR"
"Bana göre, bu kadar önemli insan, bir olayda varsa; 'kapı kırılır, görev icra edilir', gerekirse yasa değişikliği ile icracılar kurtarılır" diyen Karaçöl, Savcı Muammer Akkaş'ın evine çilingir eşliğinde yapılan hukuksuz polis baskınına atıf yaptı.
Karaçöl, şu ifadeleri kullandı; Bakırköy'de hakimler olduğunu artık biliyorum. Ancak serbest bırakılma kararına itirazla tutuklama çıkarsa diye söylüyorum. Çarşıya doğru gideceğim. Memur arkadaşlar arama kararıyla evime gelip kamerayla çekim yaparak örtü altlarında dolap içlerinde aramasınlar. Ev bazen dağınık oluyor, bilgileri olsun istedim. Ondan söylüyorum"
SAMANYOLUHABER.COM
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


