Karaçöl, çilingirle yapılan hukuksuz baskına atıf yaptı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Süleyman Karaçöl hakkında bir süre önce Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Aynı gün Emniyete teslim olan Karaçöl, geçtiğimiz gün serbest bırakıldı.

Karaçöl, çilingirle yapılan hukuksuz baskına atıf yaptı

17 Aralık 'Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu' soruşturmasında imzası bulunan ve Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristleri de tutuklayan hakim olarak bilinen Süleyman Karaçöl hakkında geçtiğimiz gün yakalama kararı çıkarılmıştı.  Emniyete teslim olan Karaçöl, geçtiğimiz gün serbest bırakılmıştı.

Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Hakim Karaçöl, hakkında yakalama müzakeresi çıkarılmasının istendiğini belirterek "HSYK'nın görevlerini bana öğreten, kendimi 'çok özel hissettirenlere' teşekkürler" şeklinde yorum yaptı. 

"ÇARŞIYA GİDECEĞİM, EV BAZEN DAĞINIK OLUYOR"

"Bana göre, bu kadar önemli insan, bir olayda varsa; 'kapı kırılır, görev icra edilir', gerekirse yasa değişikliği ile icracılar kurtarılır" diyen Karaçöl, Savcı Muammer Akkaş'ın evine çilingir eşliğinde yapılan hukuksuz polis baskınına atıf yaptı. 

Karaçöl, şu ifadeleri kullandı; Bakırköy'de hakimler olduğunu artık biliyorum. Ancak serbest bırakılma kararına itirazla tutuklama çıkarsa diye söylüyorum. Çarşıya doğru gideceğim. Memur arkadaşlar arama kararıyla evime gelip kamerayla çekim yaparak örtü altlarında dolap içlerinde aramasınlar. Ev bazen dağınık oluyor, bilgileri olsun istedim. Ondan söylüyorum" 

SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Karaçöl, çilingirle yapılan hukuksuz baskına atıf yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER