Hakim Kemal Karanfil: HSYK, yargıya baskı ve vesayet uyguluyor


Hakim Kemal Karanfil, HSYK'nın yargı üzerine ciddi bir şekilde baskı ve vesayet uyguladığını belirterek, neredeyse hakim ve savcıların hükümete yakın medya aleyhine tekzip kararı vermekten korkar hale geldiğini vurguladı.

Sulh Ceza Hakimlikleri'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran ve ardından Zonguldak'a düz hakim olarak sürülen Hakim Kemal Karanfil yargıda yaşananlara isyan etti. Hakim, savcı, avukat ve hukukçuların sosyal paylaşım sitesi adalet.org'da 'Bu gidişin sonu nereye varır?' başlıklı bir yazı kaleme alan Karanfil, 2010 sonrasında 'Hukuk Devleti' ilkesinin güçlendirilmesi yerine ciddi şekilde yargının yürütme organının etkisine girdiğini belirtti.

Yüksek mahkemelerin yeniden dizayn edildiğini, Yargıda Birlik Platformu destekli üyelerin HSYK'ya seçilmesi sonrası dizaynın tavan yaptığına dikkat çeken Hakim Karanfil yazısında, "Bugün yargı üzerinde, maalesef bizzat HSYK tarafından ciddi bir baskı ve vesayet uygulanıyor, kararlarına göre hakimlerin açığa alınıyor, dünya görüşlerine göre kategorize ediliyor, tutuklandığı günler yaşanıyor. Neredeyse hakim ve savcılar hükümete yakın medya aleyhine, çok haklı olunan bir tekzip kararını vermekten, manşetten hakareti soruşturmaktan çekinir, korkar hal aldı." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakim Kemal Karanfil: HSYK, yargıya baskı ve vesayet uyguluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER