Hakim Metin Özçelik'in eşinden çarpıcı 'tutuklama' iddiası

Tutuklu hakim Metin Özçelik'in eşi, tutuklama kararının iki saat önce verildiğini ileri sürdü.

Hakim Metin Özçelik'in eşinden çarpıcı 'tutuklama' iddiası

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddihakim talebini kabul ettiği için tutuklanan 29. Asliye Ceza Hâkimi Metin Özçelik'in eşi Hatice Özçelik, tutuklama kararının iki saat önce başka bir mahkeme tarafından verildiğini açıkladı.

29. Asliye Ceza Hâkimi Metin Özçelik, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin reddihakim talebini kabul ettiği için, 32. Asliye Ceza Hâkimi Mustafa Başer de bu isimlere tahliye kararı verdiği için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı. Eşi tutuklandıktan sonra kendisi de Bezm-i Alem Hastanesi'nden atılan Hatice Özçelik bomba bir iddiada bulundu.

KARAR 2 SAAT ÖNCE BAŞKA BİR MAHKEME TARAFINDAN VERİLMİŞ

Özçelik'in paylaştığı belgelere göre, tutuklanma kararı, saat 23.00'te Özçelik'in yüzüne okuyan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değil iki saat önce 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yazılmış. Bu karar ise 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asuman Yetişkin'in telefonundan üyesi olduğu ve Bakırköy Hakimi Aysel Çakır tarafından kurulan Whatsapp grubunda saat 21:03'te paylaşılmış. Yani tutuklanma kararının Hakim Özçelik'in yüzüne okunmasından 2 saat önce. Özçelik'in yazdığı twitte, "Asuman hanım, whatsapp grubundakilerin tepkisi üzerine bu iletinin kendisi Tarafından değil, mahkeme üyesi Şebnem Karaboduk Tarafından kendi telefonu kullanılarak gönderildiğini ifade etmiş. Ben Asuman Yetişkin ve Şebnem karaboduk'tan açıklama bekliyorum.” ifadelerin yer aldı.

<< Önceki Haber Hakim Metin Özçelik'in eşinden çarpıcı 'tutuklama' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER