Hakim sonunda isyan etti

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 1 yıl içerisinde yetki kararnamesiyle 5 kez görev yerini değiştirdiği hâkim, “Kurul bana mobbing uyguluyor.” diye isyan etti.

Hakim sonunda isyan etti

HSYK’yı Adalet Bakanı’na bağlayan yasa değişikliğinin ardından kanunla görevine son verilen Hâkim Dr. Bahattin Aras, önce Yargıtay savcılığına, oradan ise Uşak 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimliği’ne tayin edildi. Nisan 2014’te Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine atandı. 7 ay sonra ise Uşak 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne görevlendirildi. 2 ay bile geçmeden Uşak 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderildi.

Hâkim Bahattin Aras,başına gelenleri  ‘mobbing’ olarak nitelendirdi. Adalet.org sitesinde yazan Aras, HSYK’nın, seçim sürecinden önce başlayıp seçim sonrası ‘yargısal kıyıma’ dönüşen uygulamalarının artık yargıyı bitirecek ve işlevsiz bırakacak bir hale getirdiğini aktardı. Aras, “Yargı mensuplarına yönelik yer değiştirme, yetki değiştirme, alakasız sebeplerle inceleme başlatma uygulamaları öç almaya yönelik bireysel tasarruflardır.” dedi.ZAMAN
<< Önceki Haber Hakim sonunda isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER