Hakimden HSYK ve hükümet yetkililerine:Beni ölmeden önce sevin, sayın, anlayın


ESKİŞEHİR (CİHAN)- Yazar ve Hakim Kemal Karanfil, hemşehrisi meslektaşı Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın terör saldırısı sonucu şehit edilmesinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK) ve hükümet üyelerine yönelik bir çağrıda bulundu. 10 yaşındaki oğlunun tedavisi sürerken Eskişehir Sulh Ceza Hakimliğinden alınarak tenzili rütbe ile Zonguldak'a atanan Hakim Karanfil, HSYK ve hükümet üyeleri için 'Beni ve bizleri ölmeden önce sevin 'başlıklı mektup yayınladı. Karanfil, "Biz hakim ve cumhuriyet savcılarını sadece ölürken değil, hayatta iken dinleyin, anlayın, sevin. Benim cenazem musalla taşına konmadan yanıma gelin. Hatta gelmenize bile gerek yok, buradan feryadımı duysanız ona da razıyım." ifadelerini kullandı.

'HAYATTA İKEN DEĞER VERMEDİĞİMİZ İNSANLARI ÖLDÜKTEN SONRA İSMİNİ BİR YERLERE VERSEK NE OLUR'

Aynı zamanda hukuk alanında kitapları bulunan Hakim Karanfil, sosyal medya hesabı ile 'adalet.org.tr' sitesinden yayınladığı mektubunda, "Asya ülkelerine özgü ilginç bir yapımız var. Hayatta iken üzdüğümüz, yeterince değer vermediğimiz, arayıp sormadığımız kişi, öldüğünde hemen tavrımızı 180 derece değiştirir. Ettiğimiz ihmallerin mahcubiyetiyle tüm imkanları seferber ederek, adeta geçmiş günlerin kazasını yapıyor gibi gayret yarışına gireriz. Camide en ön safta yerimizi alır, 'rahmetliyi iyi bilirdik' der, hatta ismini bir yerlerde yaşatmaya çalışırız." ifadelerini kullandı.

Oğlunun evde tedavisi sürerken tayinin durdurulması için HSYK'ya yaptığı başvurusu reddedilen, ikinci başvurusu ise üzerinden iki ay geçmesine rağmen hala sonuçlanmayan Karanfil, "Oysa bu kişi hayatta iken, yanında olmadık. Feryat etti, kulağımızı tıkadık, 'yardım eden yok mu ?' sesini işitmedik. Ta ki ölünce, sesini duyduk, ancak iş işten çoktan geçmişti." dedi.

'BİZLERİ ÖLDÜKTEN SONRA DEĞİL, HAYATTA İKEN SEVİN VE DİNLEYİN'

Hemşehrisi ve meslektaşı olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı menfur bir terör saldırısında kaybettiklerini hatırlatan Hakim Karanfil, "Acımız büyük. Cenazeye tüm devlet erkanı katıldı. Acılar paylaşılmaya çalışıldı. Bunlar güzel şeyler, Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

HSYK üyeleri ile hükümet üyelerine seslenen Hakim Karanfil, şu çağrı da bulundu: "Değerli dostlar, HSKY üyeleri ve hükümet yetkilileri. Biz hakim ve cumhuriyet savcılarını sadece ölürken değil, hayatta iken dinleyin, anlayın, sevin. Benim cenazem musalla taşına konmadan yanıma gelin. Hatta gelmenize bile gerek yok, buradan feryadımı duysanız ona da razıyım. Örneğin, en ağır, zor ve riskli işleri yüklendiğimiz halde bize vermediğiniz yıpranma payı ile ilgili yasayı çıkartın. Çoluk çocuk bizleri perişan eden zamansız tayinlerden kurtaracak bölge teminatı ile ilgili yasayı torba maddeye ekleyin. Adliyeleri daha güvenli hale getirerek, acı olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alın."

'BİZİ ÖLMEDEN SEVİN, ÖLDÜKTEN SONRA İYİYDİ, GÜZELDİ DESENİZ NE OLUR'

Hakim ve savcıların dünya görüşüne göre değil verdiği kararların hukuka uygun olup olmadığına göre haklarında karar verilmesini isteyen Karanfil, "Dünya görüşümüze göre değil, kararlarımızın adil ve hukuka uygun olup olmadığına göre hakkımızda muamelede bulunun. Hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğüne azami derecede katkıda bulunun ki, bizler de halkımıza daha iyi hizmet sunalım. İkide bir yasaları ve yetkilerimizi değiştirmeyin. Takip etmek ve uzmanlaşmakta çok zorlanıyoruz. Yani özetle, ben ölmeden beni sevin. Ben öldükten sonra 'sırma saçlı-badem gözlü, aslanım, yiğidim' deseniz, neyime yarar. Hayatta iken bizi dinleyin ve sesimize kulak verin." şeklinde ifadeler kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Hakimden HSYK ve hükümet yetkililerine:Beni ölmeden önce... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER