Hakimden Sarıgül'e başarı temennisi


Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile bir vatandaş arasında görülen 'küfür ve yumruk' davasında Sarıgül savunma yaptı. Duruşma sonunda hakim 'İnşallah sayın başkan kazanır da bu davadan kurtulursunuz.' dedi. Sarıgül'e umutlu musunuz?' diye soran hakime Sarıgül, 'İnşallah, kazanırsak da dokunulmazlık istemiyoruz' cevabını verdi. Hakim, salondan çıkışı sırasında Sarıgül'e başarılar diledi.

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'deki duruşmaya müşteki sanık olan CHP milletvekili adayı Mustafa Sarıgül ve diğer müşteki sanık Mustafa Suver katıldı.

Duruşmada daha önce savunması alınmayan Sargül savunma yaptı. Yazılı savunma veren Sarıgül, "Burada bulunmaktan üzgünüm. O kalabalık kardeşimle bir itişme oldu, başka bir şey olmadı. Ben bütün yurttaşların hakkını savunan biriyim, neden böyle bir şey yapayım?" dedi.

Hakim Ali Belen, diğer sanığın küfür ettiğini duyup duymadığını sordu. Sarıgül, "Çok kalabalık ve gürültülüydü. Küfür duymadım." diye konuştu. Şikayetinin devam edip etmediği sorulan Sarıgül, şikayetinin karşılıklı olarak devam ettiğini, karşı tarafın vazgeçmesi durumunda ise diyeceği bir şey olmadığını belirtti.

Bunun üzerine Hakim Belen, uzlaşma için taraflara şikayetlerinden vazgeçip geçmediklerini sordu.

Sanık Mustafa Suver, dayak yediğini, ailesine ve oradakilere mahcup olduğunu kaydetti ve şikayetinin devam ettiğini söyledi. Sarıgül de şikayetinin sürdüğünü ifade etti.

Suver'in avukatı Kadir Altan, "Sanık Mustafa Sarıgül küfür duymadığını söyledi. Daha fazla tanık dinlemeye veya bir şey söylemeye gerek yok. Müvekkilimin küfür ettiği suçlamasını kabul etmiyoruz. Bilirkişi raporunda darp ise sabittir. Cezalandırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Mahkeme daha sonra Sarıgül'ün avukatlarının tanık olarak bildirdiği isimlerden Ali Özdemir'i dinledi. Sarıgül'ün asistanı olduğunu belirten Özdemir, 15-20 kişi ile Feshane'ye girdiklerinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Sarıgül'ün stantları gezdiğini ve vatandaşlarla tokalaştığını ifade eden Özdemir, geçerken Suver ile de karşılaştıklarını ve tokalaştıklarını anlattı. Özdemir, "Bu sırada hakaretler etti. Tam hatırlamıyorum ama 'ne işiniz var burada, buraya gelmeyin' dedi. 'O komunist partide ne işiniz var' şeklinde hakaretamiz sözler söyledi. Sinkaflı küfür duymadım. Bu nedenle sayın başkan elini ittirdi döndü gitti." dedi.

Suver'in avukatı Kadir Altan tanığa olay anının fotoğrafını göstererek, "Siz Sarıgül'ün arka tarafında duruyorsunuz. Sarıgül gürültü nedeniyle küfür duymadığını söyledi. Siz arka tarafta nasıl duydunuz?" diye sordu.

Bu soru üzerine Sarıgül avukata yönelik tepkili bir şekilde, "Ben duyduğum küfürleri nezaketimden söylemedim." dedi.

Avukat Altan, tanığa Sarıgül'ün el hareketini görüp görmediğini de sordu. Tanık Özdemir, Sarıgül'ün vurmadığını belirtti.

Sarıgül'ün avukatı Mehmet Asım İplikçioğlu, bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirtti. Görüntüleri defalarca izlediğini kaydeden İplikçioğlu, vurmayı gösteren bir görüntü olmadığını savundu. İplikçioğlu, "Teknik incelemeyi gerektiren bir görüntü de değil. Siz de herkes de görebilir. Görüntülerde diğer sanık gözükmüyor zaten." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine görüntüler salonda izlendi. Avukat İplikçioğlu, "Bu görüntülerden 'yumruk attı' nasıl denir? Görüntü ile bilirkişi raporu çelişkili." diye konuştu.

Görüntüleri izlenmesinin ardından Hakim Belen, "Sarıgül'ün sağ elinin öne doğru gidip geldiği, yumruk atma olayının tam anlaşılamadığı, yumruk atılsa bile kime atıldığının anlaşılamadığı görüldü." ifadelerini tutanağa geçirdi.

Tanığın ifadelerine karşı bir şey deyip demeyeceği sorulan sanık Mustafa Suver, "Şahit de bana vurdu, suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Sarıgül'ün avukatı İplikçioğlu da, "Halkın sevgisini kazanmaya çalışan, hal hatır sormaya giden bu kadar tecrübeli bir siyasetçi neden böyle bir şey yapsın? Tanımadığı biri. Sebep sonuç ilişkisi yok." ifadelerini kullandı.

Hakim, ara kararında Sarıgül'ün diğer tanıklarının bir daha ki duruşmaya hazır edilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Bu sırada Hakim Belen, espirili bir şekilde "İnşallah sayın başkan kazanır da bu davadan kurtulursunuz." dedi. Hakim, Sarıgül'e 'Nasıl umutlu musunuz?' şeklinde sordu. Sarıgül de, "İnşallah, demokrasi. Kazanırsak da dokunulmazlık istemiyoruz." karşılığını verdi. Sarıgül'ün salondan çıkışı sırasında Hakim Belen, Sarıgül'e başarılar diledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakimden Sarıgül'e başarı temennisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER