Hakime dobra dobra söyledi: Aboo

Pazarcı kadından hakime: Aboo sizinde işiniz zor, artık kendiniz karar veremiyonuz de mi?

Hakime dobra dobra söyledi: Aboo

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2016 kararnamesi ile Danıştay Tetkik Hakimliğinden İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine görevlendirilen Hakim Önder Tekin, ‘adalet.org.’ sitesi ve sosyal medya hesabında, günümüzde hukukun, yargıçların ne hale düşürüldüğünü, halkın hukuku, yargıçları ne gözle baktığını ortaya koyan ve pazarda yaşadığı düşündürücü olayı anlattı.

Hakim Tekin, pazarcı kadın ile şahsı arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı: “Bu sabah pazar alışverişinde, yıllardır alışveriş yaptığım köylü kadın mesleğimi merak etmiş, sordu; Abi ne iş yapıyon? ‘Yargıcım’ dedim. Aboo abi sizinde işiniz zor. Artık kendiniz karar veremiyonuz demii.” karşılığını verdi.” sözlerine yer verdi.

Hakim Tekin, yazısında şu ifadelere yer verdi: Benim yanıtımdan sonra; Gerçeği genel olarak doğru tespit edip, bireysel olarak farklı duruş sergileyenlerin başına gelenler nedeniyle üzüldüğünü söyleyen hayatın üretim yönüyle ilgilenen gündemi takip eden bu duyarlı köylü kadının algısını oluşturmak için, ‘Yargı bizim, yürütme bizim, yasama bizim’ diyen siyasilerin de, onlara destek veren yargıç ve savcıların da, yıllardır bu algıyı oluşturmak için yaptıkları çalışmaların boşa gitmediğini, köylü kadının tezgahında kiraz olarak meyvesini verdiğini(!) düşünerek, poşetlerim ile arabama yürüdüm.”



Yeni Hayat
<< Önceki Haber Hakime dobra dobra söyledi: Aboo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER