Hakim ve savcılardan vahim iddia

İstanbul’da görev yapan bir hakim, Ankara ve İstanbul Sulh Ceza hakimleri tarafından hakim ve savcı odalarına 2 bin adet böcek yerleştirilmesi için MİT’e izin verildiğini iddia etti.

Hakim ve savcılardan vahim iddia

Adalet.org sitesinde “Artık hukukun bir önemi kalmadı” diyerek görüşlerini paylaşan Hakim Z.U., hakim ve savcıların yasadışı şekilde dinlenmesi için sulh ceza hakimlerinden izin alındığının konuşulduğunu aktardı. Söz konusu hakim, “Eğer böyle bir şey varsa hukukun ölümünden değil kararı veren ve uygulayanlar için "şerefsizlikten ve onursuzluktan" bahsedilebilir. Yapılıyorsa...” ifadelerini kullandı. Hakim ve savcıların üyesi olduğu sitede gündeme getirilen böcek iddiasıyla ilgili yargı mensupları tepki gösterdi. Bir savcı, “Her şeyin çivisi çıkmış, onu da yaparlar.. Hem böcek koyarlar hem de o yaptıklarından bile sorumlu tutarlar” dedi. Başka bir savcı ise “Yeni Türkiye! Abartıyı, bile normal gördürüyor. İşler, hayra yormayacak kadar keyfi devam ediyor” tespitinde bulundu.
 
‘HAKİM HAKİME BUNU YAPAR MI?’
 
Diğer bir savcı ise, meslektaşlarının dinlenmesi ve teknik takip kararına imza atan meslektaşlarına tepki gösterdi. Bir hakim ise, “Etkisizleştirilen/ hareketsizleştirilen hâkim ve savcılar bu sefer de anlaşılan lâl haline getirilmek isteniyor... ” dedi. Bir avukat ise, “Her türlü rezillik beklenir bu kafadan böcekte koyar, sinek de…” sözleriyle hakimlerin dinleneneceği iddialarını sert bir şekilde eleştirdi.
<< Önceki Haber Hakim ve savcılardan vahim iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER