Hakkari'de bazı alanlar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi


Hakkari Valiliği, merkez ve Çukurca ilçesine bağlı bazı alanların, 09-19 Aralık tarihlerinde 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında şu bilgileri verdi: "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.
Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi dayanılarak, Kilile Tepe bölgesi, Kilile kuzeyi, Kilile Tepe kuzeyi, Ballık Tepe batısı ve Ufak Toprak arasında kalan bölge, Cernil Tepe bölgesi, Cernil Tepe kuzey batı uzanımı, Kara Tepe kuzeyi, Gafa Tepe ve Kovan Tepe batısı arasındaki bölge, Ganizark mevkisi, Ganizark mevki kuzeyi, 1753 rakımlı tepe, Yeşil Mağara sırtı ve 1419 rakımlı Tepe arasındaki bölge, Bulhari Tepe bölgesi, Stokan Mahallesi kuzeyi, Çingil Sırtı, Kumtik Tepe, 2118 rakımlı tepe, Çimoka Tepe batısı, Bulhari Tepe batısı ve Aşağıdereli Mahallesi güneyi arasındaki bölge. Busindi Dağı bölgesi, Taşbaşı kuzeyi, 1679 rakımlı tepe, Keçilik Dağı, Kokulu Tepe, Yoncalı güneyi, Karakaya mevki, Şine Köprüsü güneyi, İşbankası kayalığı, Neçe sırtı, Doğanlı kuzeyi ve Elma Kapı sırtı 1753 rakımlı tepe, Yeşil Mağara sırtı ve 1419 rakımlı tepe arasında kalan bölge ile Çukurca sınırlarındaki Kazan Vadisi özel güvenlik bölgesi, Taşlık, Uzundağ, İzme Dağı, Uzundere, Çağlayan ve Çayırlı köyleri, Sevbaş Yaylası, Çukurca ilçesi, Narlı, Çevizli, Kayalık, Köprülü ve Geçimli köyleri arasındaki bölge, 9-19 Aralık tarihlerinde özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın belirtilen bölgelere izinsiz girmesi yasaklanmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari'de bazı alanlar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER