Hakkari'de Cizre için oturma eylemi düzenlendi


Türkiye'nin değişik yerlerinde sokağa çıkma yasakları sürerken, yasakları protesto eylemleri de devam ediyor. Hakkari'de sokağa çıkma yasakları nedeniyle yaşanan sivil ölümlere dikkat çekmek için oturma eylemi düzenlendi.

DBP ve HDP İl örgütleri tarafından HDP il binası önünde yapılan oturma eylemi öncesi açıklama yapan DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüseyin Armut, Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaklaşık olarak 2 aydır sokağa çıkma yasaklarının yaşandığını belirterek bu yasaklar ile birlikte söz konusu ilçelerde ciddi anlamda hak ihlallerinin yaşandığını söyledi.

Yasakların devam ettiği ilçelerde insanların en temel haklarından tedavi hakkı başta olmak üzere bir çok haktan mahrum bırakıldığına dikkat çeken Armut, "Cizre, Sur, Silopi ve Nusaybin gibi ilçeler uzun süreli sokağa çıkma yasağı ve abluka devam ediyor. Buralarda yaşanan çatışmalarda evlere bombalar isabet ediyor. Bunun sonucunda insanlarımız evlerinde yaralanıyor. Ama ne yazık ki insanlarımız en temel hakları olan tedavi hakkından bile yararlanmıyor. Bu oradaki vatandaşlara çok görülüyor. Yaralanan insanlarımız tedavi olamadıklarından dolayı ölüyorlar. Dolayısıyla bizde bugün Hakkari halkı olarak yapılan bu uygulamaları protesto etmek amacıyla 5 dakikalık oturma eylemi başlatıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından aralarında DBP ve HDP'li seçilmişlerin de bulunduğu grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Hakkari'de Cizre için oturma eylemi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER