Halaçoğlu: Suriye'nin kuzeyinde sıcak saatler yaşanmakta


MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridoru oluşturulmak istendiğini ve bu bölgede sıcak saatler yaşanmakta olduğunu iddia etti. Halaçoğlu, koalisyon ile ilgili ise partisinin şartlarını yineleyerek, hukukun, sivil vesayetten kurtulması gerektiğini belirtti.

MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu Kayseri'de partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Halaçoğlu, burada yaptığı konuşmada parti teşkilat üyelerine Ankara'daki koalisyon hükümeti, Meclis Başkanlığı seçimi ve Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

"Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurursanız MHP'nin Türk siyasi hayatında önemli yer tuttuğunu göreceksiniz" diyen milletvekili Halaçoğlu, Suriye ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında şunları söyledi: "Dış politikada bakarsanız, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt koridoru oluşturma çabası var. Amerika da buna destek oluyor. Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e kadar olan bölümde koridor ele geçirilmek isteniyor. Bu bölgede sıcak saatler yaşanmakta. Türk Silahlı Kuvvetleri de orada yer alıyor. Bize dediler ya; 'Suriye'ye tezkere verilirken, AKP ile işbirliği yapmadınız mı?' dediler. Biz, ülke çıkarları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elini güçlendirmek için tezkereye 'evet' demiştik. Bugün hangi sebeple dediğimiz ve haklı olduğumuz ortaya çıktı. Meclis'in şu an toplanamadığı, hükümetin kurulamadığı şu dönemde, silahlı kuvvetlerin ya da devletin o bölgeye müdahale etmesi söz konusu olursa, Meclis'ten tezkere çıkarması mümkün değil. O nedenle tezkerenin önemi daha çok artmıştır."

'MUHATABIZ SİYASİ PARTİLER VE BAZI MEDYA ORGANLARI, MHP ÜZERİNDE SİNSİ OYUNLAR OYNUYOR'

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Deniz Baykal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buluşmasında neler konuşulduğunun bilinmediğini belirterek, şu eleştirilerde bulundu; "Ankara'da değişikli politikalar izliyoruz. Bu, genelde muhataplarımız olan diğer siyasi partilerin ayak oyunları ve çeşitli yönlendirilen medya kuruluşlarının halkı yönlendirme çabalarına, sinsi MHP aleyhine propagandaya karşı politika yürütüyoruz. Seçimden sonra bugüne kadar hiçbir şekilde olmayan Meclis'i yönetecek isim cumhurbaşkanı ile buluştu. Meclis'in ilk açılmasında Meclis'i en yaşlı üye yönetir. Yaşlı üyeler bugüne kadar cumhurbaşkanı ile görüşmemişken, Baykal, kapalı kapılar ardından cumhurbaşkanı ile görüşteler, ne görüştüler bilinmiyor. Şunu dediler: 'Deniz Baykal Meclis'i nasıl yönetecek, bunu konuştu' dediler. Buna kargalar bile güler. Alay ediliyor. Deniz Baykal gibi kurt bir politikacının daha dün siyasete başlayan Tayip Erdoğan'dan öğrenecek değildi. Orada başka şey konuşuldu ve bunun emareleri tek tek ortaya çıkmaktadır."

'TÜRK KELİMESİNİN KALDIRILMASINI İSTEYEN ÜÇ PARTİ, KOALİSYON HÜKÜMETİNİ KURABİLİR'

Yusuf Halaçoğlu, genel başkanları Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Genel Başkanımız şunu söylemişti; 'AKP, CHP, HDP birlikte hükümet kursunlar. İstiyorlarsa Anayasa'yı da değiştirebilir ve istedikleri gibi değiştirsinler.' demişti. Çünkü AKP, CHP Anayasa'da 'Türk' kelimesinin çıkmasını istiyor. HDP de bunu istiyor. Birbirlerine iyi uyuyorlar. Orada 'Türk' kelimesinin çıkartılmasını engelleyen ve rahatsız olan MHP'dir. Ama burada MHP'yi neden bu çerçevenin içine sokmaya çalışıyorlar, bunu anlayın. Çünkü MHP bu olaylara katılırsa yok olur. 10 barajın altına düşer. Bunu biliyorlar ve sağlamak için uğraşıyorlar. Bu reddedilince hemen Meclis Başkanlığı gündeme geldi." diye konuştu.

'HUKUK, SİVİL VESAYETTEN KURTURMALIDIR'

MHP'nin koalisyon hükümetinde yer almasıyla ilgili şartlarından vazgeçmediğini aktaran Yusuf Halaçoğlu, bu şartlardan birisi olan 'hukukun sivil vesayetten kurtarılması' gerektiğini söyledi. AK Parti çağrıda bulunan Halaçoğlu, "Şu an koalisyon görüşmelerimde bizim en başından dik duruşumuz ve halkımıza vaat ettiğimiz; yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gitmek, çözüm sürecini bitirilmesi, cumhurbaşkanın anayasal sınırları içine çekilmesi, cumhuriyetimizin ve anayasamızı milli değerlerimize sahip çıkılmasına, hukukun sivil vesayetten kurtarılması şartlarımız devam ediyor. Bu konularda ısrar ediyoruz. Devam edeceğiz. AKP, bu şartlarımızı kabul ediyorsa koalisyon için bize gelsin. Yolsuzluklar üstüne gitmek istemiyorsa gelmez. Biz de deriz ki 'yolsuzluklardan korkusu var ve gelmiyor' deriz. MHP'yi biz oyuna getirmedik." ifadelerini kullandı.

Koalisyon hükümetinin kurulmasıyla ilgili süreci anlatan Halaçoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "45 gün içinde koalisyon hükümeti kurulmazsa, yani önce Davutoğlu, sonra Kılıçdaroğlu görevi alır ve hükümet kurulmazsa cumhurbaşkanı seçim kararı alma hakkı var. Seçim kararı alınca da 45 gün süre geçer ve 3 ay sonraki dönemde seçim olur. Hükümet Meclis'te bulunan 4 parti içinden kurulur." CİHAN
<< Önceki Haber Halaçoğlu: Suriye'nin kuzeyinde sıcak saatler yaşanmakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER