Halep'te 'aileler kuşatmadan çıkartıldı'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 30 2016
Suriye devlet medyası, Halep'in kuşatma altında tutulan doğu kesimindeki onlarca ailenin açılan insani koridordan bölgeyi terk ettiğini duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı Sana, sivillerin otobüslere bindirilerek geçici olarak barınacakları tesislere götürüldüğünü bildirdi.
Bazı silahlı muhaliflerin de hükümet güçlerine teslim oldukları duyuruldu.
Suriye yönetiminin müttefiki Rusya, önceki gün sivillerin ve muhalif güçlerin çıkışı için dört koridor açılacağını duyurmuştu.
ABD ise, planın sivillerin ve muhalif güçlerin zorla tahliyesi girişimi olabileceğini belirtmişti.
Dün de BM'nin Suriye özel temsilcisi Rusya'dan tahliye koridorlarını BM'nin kontrol etmesini istemişti.
Sana'nın haberinde "Bu sabah onlarca aile, doğu mahallelerinde terör örgütlerinin kuşatması altındaki vatandaşların çıkışı için belirlenen koridorlardan tahliye edildi. Ordu mensupları tarafından karşılandılar ve geçici barınaklara götürüldüler." denildi.
Haberde ayrıca bazı muhalif güçlerin de silahlarını bırakıp, teslim oldukları kaydedildi.
Suriye lideri Beşar Esad üç ay içinde silah bırakıp, teslim olan muhaliflerin affedileceğini söylemişti
7 Temmuz'dan bu yana kuşatma
Sana Ajansı ayrıca çoğu kadın ve çocuk sivillerin askerleri geçip, otobüslere bindirildikleri fotoğraflar yayımladı.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de sivillerin Selahaddin Mahallesi'ndeki koridor aracılığıyla Doğu Halep'i terk ettiklerini duyurdu.
2012'nin ortalarından bu yana Halep'in doğusu muhaliflerin, batısı da hükümetin kontrolünde.
Kentin doğu tarafı 7 Şubat'tan bu yana hükümet güçlerinin fiili kuşatması altında. Rejim güçleri, muhaliflerin elindeki tek ikmal yolunu ateş menziline alacak kadar kentin doğusuna yaklaştı.
Kuşatma nedeniyle muhaliflerin elindeki kesimde gıda sıkıntıları başladı ve gıda fiyatları katlanarak arttı. Bu durumun bölgede yaşayan 250 bin kişiyi bir insani krizle karşı karşıya bırakmasından korkuluyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


