Haliç Üniversitesi'nden Siverek'e kardeşlik eli


İstanbul Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü üyeleri, Siverek ilçesine bağlı Kapıkaya mahallesindeki ilk ve ortaokulunda örnek bir projeye imza attı.

Haliç Üniversitesi gönüllülük kulübü üyesi bir grup öğrenci, Siverek ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kapıkaya Mahallesi okulunda bir ana sınıfı düzenleyerek, kütüphane ve bilişim teknolojileri sınıfı oluşturdu. Okulun bir sınıfını 'Sosyal Aktivite Sınıfı' olarak düzenleyen üyeler, anasınıfına oyuncak takımları kurdu.

Projeleri hakkında konuşan Haliç Üniversitesi Gönüllülük Başkanı Esra Demir, "Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü olarak her yıl ihtiyaç sahibi okullar için arkadaşlarımızla beraber eğitim desteğinde bulunuyoruz. Bu yıl ki projemiz Kapıkaya ilk ve ortaokulu içindi.
Bu projemizde öncelikle Kapıkaya okulunun bakıma ihtiyacı olan anaokulunu güzelleştirdik ve oyuncak desteği sağladık. Okulun bir dersliğini "Sosyal Aktivite Sınıfı" olarak düzenledik. Çocuklar burada kurmuş olduğumuz 7 adet bilgisayar ile internete girme imkânı bulacaklar. Tasarımını kendimizin yapmış olduğu Kütüphane sayesinde kitap okuma ve araştırma yapabilecekler. Projeksiyon makinesi sayesinde dersleri görsel olarak işleyebilecekler. Küçük şövaleler sayesinde tuvallerine resim yeteneklerini sergileyebilecekler. Ayrıca boş vakitlerinde satranç, jenga vb. oyunlar oynayabilecekler." dedi.

Üyelerin organize ettiği kermesler ve şenliklerden elde ettiği gelirle okullardaki eksikler için kullanıldığını belirten Demir, "Vakıflar, belediyeler ve STK'lardan da malzeme konusunda destek alıyoruz. Getirmiş olduğumuz malzemelerin buraya getirilmesi için kamyon tahsis eden Şişli Belediyesi'ne ve 22 kişilik kulüp üyelerimizin Siverek'e ulaşması için otobüs ve şoför tahsis eden Sultanbeyli Belediyesi'ne çok teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Misafirperverlikten etkilendiklerini ifade eden Esra Demir, Müdür Yardımcıları Emin Karakaş ve Gökhan Tekbaş'a teşekkür etti.

Kapıkaya Okul Müdür Yardımcısı Emin Karakaş ise, "Her biri kocaman yürekli 22 üniversite öğrencisi. Sağ olsunlar bizleri kırmayıp okulumuz için İstanbul'dan kalkıp geldiler, kucakları öğrencilerimiz için getirdikleri hediyelerle dolu. Okulumuza sosyal aktivite sınıfı kazandırdılar. Ayrıca ana sınıfı öğrencilerimiz için birçok malzeme ve oyuncak desteğinde bulundular. Okul idaresi, öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerimiz adına Haliç Üniversitesi Gönüllülük kulübü üyelerine sonsuz teşekkürler." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Haliç Üniversitesi'nden Siverek'e kardeşlik eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER