Halis Özkahya'nın notu belli oldu

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki kararlarıyla sarı lacivertli camianın büyük tepkisini çeken hakem Halis Özkahya ile yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın'ın notları belli oldu.

Halis Özkahya'nın notu belli oldu

Siyah beyazlı takımın 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası bütün hakem otoritelerinin olumsuz yorumlarda bulunduğu Halis Özkahya, gözlemcisi Ünsal Çimen'den 7.8 puan aldı. Bu not 'bariz önemli bir hata' anlamına geliyor.

Özkahya'nın, notunu düşüren en önemli olayın, 65. dakikada gelişen Fenerbahçe kontratağında Volkan Şen'e yaptığı faul sonrası 2. sarıdan kırmızı kart görmesi gereken Ersan Gülüm'ün bu pozisyonunda sadece 'faul' çalması olduğu öğrenildi.

Özkahya'nın ayrıca 45+1. dakikada avantaj uygulattığı Beşiktaş atağı öncesi rakibine faul yapan Fenerbahçeli Mehmet Topal'a sarı kart göstermediği için de hatalı bulunduğu bildirildi.

Hatalı ofsayt kararları nedeniyle ağır eleştiri alan Baki Tuncay Akkın ise (sağda) 7.4 not aldı. Akkın'ın, Beşiktaş'ın birinci golünde Ersan Gülüm'ün ofsaytta olmasını tespit edememesi ve 45+1'de gökhan töre'ye ve 85'te Robin van Persie'ye yanlış ofsayt bayrakları kaldırması nedeniyle notunun düşürüldüğü belirtildi.

Bu notların ardından, Halis Özkahya'nın 2-3 hafta, Baki Tuncay Akkın'ın ise en az 4 hafta dinlendirilmeleri bekleniyor.

MHK, CÜNEYT ÇAKIR'IN NOTUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır, gözlemcisi Metin Tokat'tan 8.3 puan almasına rağmen, bu not daha sonra Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından 7.9'a düşürülmüştü. MHK'nin, Fenerbahçe'den büyük tepki gören Halis Özkahya için böyle bir uygulamaya gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.

<< Önceki Haber Halis Özkahya'nın notu belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER