Halk sokağa indi: Bize bırakın

İngiltere'nin başkenti Londra'da 1 milyona yakın kişi Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) kararının iptal edilmesi için yürüdü. Göstericiler Başbakan May'e, "Geleceğimiz hakkında karar vermekten vazgeç" mesajı verdi.

SHABER3.COM

İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılma sürecinin siyasi bir krize dönüşmesi sonrası yeni referandum talep eden yüz binlerce kişi, başkent Londra'daki yürüyüşte bir araya geldi.

"Halka Bırakın" isimli kampanya için bir araya gelen kalabalıklar, Parlamento önünde bitecek bir yürüyüş düzenliyor.

1 milyona yakın gösterici Başbakan May'i kendi gelecekleri üzerinde dans etmekle suçladı. 

KATILIM BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Organizatörler, İngiltere tarihindeki en büyük protesto olarak tanımladıkları yürüyüşe, 1 milyona yakın katılım gerçekleştiğini ve sayının tüm beklentilerin üzerine çıktığını açıkladı.

Avrupa Konseyi hafta içinde İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılma (Brexit) tarihiyle ilgili erteleme talebine şartlı onay vermişti.

İngiltere'nin başkenti Londra'ta 1 milyona yakın kişi Brexit kararının iptal edilmesi için yürüdü. 

"BREXIT İPTAL EDİLMELİ"

Brexit'in iptal edilmesi için Parlamento'nun internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına da 4.5 milyona yakın insan imza atmıştı.

Londra'daki Hyde Park'tan başlayan yürüyüşte ağırlıklı olarak Avrupa Birliği bayrakları dikkat çekiyor.

Yürüyüşe katılan yüz binler, bando ekipleri, düdükler ve tezahuratlarla ilerlerken, slogan olarak da "halk oyu istiyoruz" öne çıkıyor.

"Brexit'e hayır" yürüyüşünde Başbakan Theresa May çeşitli figür ve karikatürlerle yerden yere vuruldu.

BELEDİYE BAŞKANI KHAN: ARTIK YETER

Londra'nın Belediye Başkanı Sadık Khan da Twitter hesabı üzerinden bir yürüyüşe ait bir video ile şu mesajı paylaştı: "Bugün şehrimizden ve ülke genelinden binlerce kişi, şu net mesajı vermek için bir araya geldi: Artık yeter, İngiltere halkının, Brexit konusunda son sözü söyleme vakti geldi."

İNGİLTERE 29 MART'TA VEDA EDECEKTİ

2016 yılı haziran ayında yapılan referandumda yüzde 51 Brexit'ten yana oy kullanmıştı. Buna göre 29 Mart 2019 tarihinde İngiltere, AB'den ayrılacaktı. 

Ancak Başbakan Theresa May'in AB liderleri ile imzaladığı Brexit anlaşması İngiliz Parlamentosu onay vermediği için çıkış işlemleri kördüğüm oldu. 

May, haziran ayının sonuna kadar son bir erteleme talep etti. AB'nin şartsız bir ertelemeye sıcak baktığı belirtiyor. 

<< Önceki Haber Halk sokağa indi: Bize bırakın Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER