‘Halka direnme hakkını anlatacağız’

CHP'nin kritik toplantısında Cumhuriyet yazarları, OHAL mağdurları ve seçilmişlerin tutukluluğunun sona ermesi için halkın direnme hakkının olduğu ve bu direnişin CHP öncülüğünde yürütüleceği vurgulandı.

samanyoluhaber.com


‘Halka direnme hakkını anlatacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eşbaşkanları ile milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tutuklanması üzerine Ankara’da Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) ardından dün de PM ve milletvekillerini olağanüstü topladı. Genel Merkez’de basına kapalı yapılan toplantıda CHP’nin bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği tartışıldı.

HEPİMİZİ ALABİLİRLER

Kılıçdaroğlu, sürecin giderek daha çok ağırlaşacağına ve baskıların artacağına işaret ederek, direnme hakkının halka anlatılması gerektiğini vurguladı. CHP’li milletvekilleri hakkında da iddianameler olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yenikapı ruhuna ihanet ettiler. Hepimizi alabilirler. Bizler direnişimizi, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir bedel ödemek gerekirse o bedeli ödeyeceğiz. Korkumuz yok, teslim olmayacağız, demokrasi mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

ByLock’çu AKP’LİLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI

HDP’lilerin tutuklanmasıyla ilgili “Anti demokratik bir uygulama, seçimle gelen seçimle gider’’ diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “15 Temmuz’dan sonra AKP de aynı lafları ediyordu. HDP’liler tutuklandı mı, tutuklandı. Neden tutuklandı; örgüte üyelikten, yardım yataklıktan. AKP içinde de Cemaatçi, Cemaat'e yardım ve yataklık yapan milletvekilleri var, onların da dokunulmazlıkları kaldırılmalı. Dört ByLock’çu bakan var, zamanı gelince bunları açıklayacağım. Bu dört bakan ve 60’a yakın ByLock’çu milletvekili ile ilgili önümüzdeki günlerde önerge vereceğiz ve dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep edeceğiz. AKP’liler bile bizim eleştirilerimize ‘Doğru’ diyecek.”

CHP DEMOKRASİ CEPHESİ

Yaklaşık yedi saat süren toplantıda 60’a yakın milletvekili ve parti yöneticisi söz alarak konuştu. Parti yöneticileri ve il başkanlarının bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıp parti politikasının yeniden belirlenmesi için küçük kurultay toplanması gerektiği vurgulandı.

AK Parti’nin ülkeyi cepheleştirmek istediği ve iç savaşın bir cepheleşme siyasetinin sonucu olduğu belirtilerek, CHP’nin Türkiye’yi iç savaştan koruyacak en geniş tabanlı demokrasi cephesini oluşturması gerektiği ve bu konuda çalışma yürütmesi gerektiği ifade edildi.

CHP ÖNCÜLÜĞÜNDE DİRENİŞ

CHP PM, bugün toplantının sonuç bildirisini hazırlayacak. Son şeklini vermesi için Kılıçdaroğlu’na sunulan bildiri taslağında darbeye karşı demokratik direniş vurgusu yapıldı. Cumhuriyet yazarları, OHAL mağdurları ve seçilmişlerin tutukluluğunun sona ermesi için halkın direnme hakkının olduğu ve bu direnişin CHP öncülüğünde yürütüleceği vurgulandı.
<< Önceki Haber ‘Halka direnme hakkını anlatacağız’ Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER