[Cadı avında bugün] 739 kişi hakkında gözaltı kararı

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik birçok şehirde operasyon düzenlendi. Şu ana kadar hakkında gözaltı kararı verilenlerin sayısı 700'ü geçti.

SHABER3.COM

İHRAÇ POLİSLERE OPERASYON: 467 GÖZALTI

İhraç edilen polislere yönelik 67 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında 467 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İllerde operasyonlar devam ederken gözaltına alınan kişi sayısı henüz bilinmiyor.

TSK'DA 157, ADALET BAKANLIĞI'NDA 71 GÖZALTI

Öte yandan sabah başlayan diğer operasyonlarda da İzmir ve Ankara merkezli olan ve başta TSK ve Adalet Bakanlığı'nı hedef alan soruşturmalarda onlarca kentte bir çok kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Tamamı deniz ve hava kuvvetlerine mensup astsubay rütbesinde 101'i muvazzaf, toplam 157 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Adalet Bakanlığı merkezli operasyonda ise 71 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltı kararı verilenlerin arasında zabıt katibi, icra müdür ve memurları, teknik personel ile infaz koruma memurlarının da yer aldığı, 33'ünün aktif görevlerde bulunduğu belirtildi.

KARA KUVVETLERİ'NDE 44 GÖZALTI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı hedef alan bir diğer soruşturmada ise 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 20'sinin aktif görevde olan subay ve astsubaylar olduğu belirtildi

<< Önceki Haber [Cadı avında bugün] 739 kişi hakkında gözaltı kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER