Halkbank 'firari olmaktan' vazgeçti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 5 2019
Halkbank, ABD'li savcılar tarafından sunulan iddiaların reddini, davanın düşürülmesini isteyecek.
Halkbank'ın ABD'deki avukatlarından Andrew Hruska'nın, İran'a yönelik yaptırımların delinmesi ilişkin ABD'li savcıların hazırladığı iddianamenin reddi ve davanın düşürülmesi talebinde bulunacağı belirtildi.
BloombergHT'de yer alan habere göre Hruska, Manhattan'da bulunan ABD federal mahkemesinde davanın düşürülmesi talebinde bulundu.
Hruska, aynı zamanda bankanın ABD Bölge Savıcısı Richard M. Berman için redd-i hakim talebinde bulunacağını belirtti.
6 suçlama
Halkbank davasında bugün duruşma görülecek. Savcılar, Halkbank'ın duruşmaya katılmayı reddetmesi halinde ceza yoluna gidilebileceğini söylemişlerdi. Halkbank ilk duruşmaya katılmamıştı.
Halkbank'a 'ABD'yi dolandırmaya teşebbüs', 'ABD'nin İran yaptırımlarını delme', 'banka dolandırma', 'banka dolandırmaya teşebbüs', 'para aklama' ve 'para aklamaya teşebbüs' gibi 6 suçlama isnat ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


